- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španija će dugo pamtiti srpske levice /video/

© AP Photo / Matthias SchraderFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
As Ajntrahta Filip Kostić obeležio je četvrtfinalne mečeve Lige Evrope, nakon što je sa dva gola i asistencijom nokautirao favorizovanu Barselonu nasred Nou Kampa - 3:2 i doneo svom timu polufinale. Partija Srbina koji je prepoznatljiv po razornom udarcu levom nogom, podsetila je na „magiju“ koju je Dušan Tadić izveo u Madridu 2019. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Barselona i Real Madrid nikada neće zaboraviti srpske levice!
Filip Kostić je sa dva gola i asistencijom uništio snove Barselone da bi mogli da spasu sezonu i domognu se trofeja u Ligi šampiona, i upravo je to njegovo magično veče podsetilo na onu čuvenu simultanku kapitena Orlova Dušana Tadića.
Teško da oni koji prate i poznaju fudbal mogu da zaborave kako se Dušan Tadić, kapiten Ajaksa, poigrao sa slavnim Real Madridom u martu 2019. godine, kada mu je zbog prelepog gola i dve asistencije francuski L' Ekip dodelio čistu desetku, što je prava retkost u savremenom fudbalu.
„Kopljanici" su slavili u osmini finala 4:1 u Madridu, a Srbin je bio centralna figura susreta. Učinio je da Modrić, Kazemiro i ostali asovi kraljevskog kluba ispadnu smešni naspram njega.
„Ajaks je bio bolji od nas, nismo igrali dobro, a i nije nam bilo lako posle poraza od Barselone. Napravili smo dve greške, a treći gol nas je 'ubio'“, poručio je Karvahal, a treći gol bio je delo upravo Tadića.
I dok je Tadić to učinio pre tri godine u srcu Španije – Madridu, Filip Kostić, njegov veliki prijatelj i saigrač iz nacionalnog tima, isto je učinio u srcu Katalonije.
Kostić je već u četvrtom minutu savladao Ter Štegena, da bi zatim u finišu prvog poluvremena asistirao Boreu za evrogol i „raketu“ koju je ispalio sa preko 20 metara direktno pod prečku.
Hitronogi Kragujevčanin je zatim novim pogotkom u 67. minutu zapečatio sudbinu Ćavijenoj Barseloni koja je do tog trenutka „mlela“ sve pred sobom, ali je sada u potpunosti podbacila.
Ajntraht će u polufinalu igrati protiv Vest Hema, dok se u drugom polufinalu Lige Evrope sastaju Lester i Lajpcig.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SPORT
Kostić vodio Nemce do šoka u Barseloni i polufinala Lige Evrope!
Srpski fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SPORT
Da se zna zbog čega je traka oko ruke Srbina
Darvin Nunjes - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SPORT
Srbin ima novog rivala – ko je Darvin? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala