- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin ima novog rivala – ko je Darvin? /video/

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRADarvin Nunjes
Darvin Nunjes - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Darvin Nunjes, napadač Benfike, široj javnosti je zapao za oko u utakmici Lige šampiona protiv Ajaksa, kada je ekipi čiji je kapiten Dušan Tadić, postigao gol za eliminaciju iz elitnog takmičenja. Ofanzivac portugalskog kluba briljira u takmičarskoj godini, a specijalizovani mediji ga porede sa reprezentativcem Srbije Dušanom Vlahovićem.
Jedan gol u 77. minutu revanš duela osmine finala Lige šampiona je bio dovoljan da Benfika šokira Ajaks u Amsterdamu i plasira se u borbu za polufinale – postigao ga je 22-godišnji Urugvajac simpatičnog imena, Darvin Nunjes.
Sa visinom od 187 centimetara, dugim nogama i brzinom reakcije, bivši fudbaler španske Almerije, plaćen 24 miliona evra u septembru 2020. godine, gotovo je duplirao sebi cenu i sada na tržištu vredi 40 miliona evra.
U sezoni je postigao 32 gola, što je više i od Dušana Vlahovića (26) i Erlinga Holanda (23), a prema pojedinim parametrima čak je i bolji od svojih skupljih savremenika i budućih vladara svetskog fudbala.
U prvom redu, analitičari za poređenje uzimaju Vlahovića koji je u prethodne dve sezone potpuno preuzeo ulogu najvećeg talenta svetskog fudbala, a u ovom momentu je čak i ispred Nunjesa i Holanda jer nastupa u Juventusu, klubu apsolutno prve kategorije svetske klase.
Poredeći Nunjesove i Vlahovićeve partije, na osnovu odigranih 90 minuta, jasno je da je Srbin odigrao više mečeva, da je bolji dodavač i dominantniji u duel igri, ali je Urugvajac za dlaku uspešniji u golovima, šutevima, asistencijama i kreiranim šansama.
Uzevši u obzir takve parametre, zaključak može biti da su oni komplementarni i da bi mogli čak da igraju i zajedno, ali nije izvesno da je Juventus spreman da potroši novih nekoliko desetina miliona evra za još jednog napadača, s obzirom na to da je srpski superheroj zimus doveden za rekordnih 80 miliona.
Darvin je svoju cenu nedavno podigao na najvećoj sceni, u četvrtfinalu Lige šampiona protiv, ni manje ni više, Liverpula.
Od četiri gola svoje ekipe on je postigao dva, po jedan u Lisabonu i Liverpulu, i samim tim se dodatno dokazao evropskim velikanima koji bi mogli da ga kupe.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
„Evo, to je taj momenat“ – Dušan silni oduševljava, i ne samo golovima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala