- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Samo zato što je Rus“ – velika nepravda prema Evgeniju /foto, video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Zagłębie LubinJevgenij Baškirov
Jevgenij Baškirov  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Evgenije Baškirov nikada nije smatran velikim fudbalskim talentom, ali se u odnosu na kolege izdvajao briljantnom ličnošću i otvorenim umom koji mu je, uz građenje karijere, omogućio da stekne diplomu na fakultetu za novinarstvo. Ipak, samo zato što je Rus, doživeo je veliku nepravdu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Baškirov ima 30 godina, piše pesme i nosi brkove u sećanje na svog dedu, nastupa na poziciji veznog igrača, a posle igara u matičnom Zenitu nastupao je za Tomsk, Krilja Sovjetov i Rubin iz Kazanja, pre nego što je 2020. godine stigao u poljsko Zaglembje.
Poljaci su, politički inspirisanom odlukom, odlučili da raskinu ugovor sa Baškirovim tri meseca pre zvaničnog kraja saradnje, pošto mu je prethodno uskraćena radna viza – samo zato što je Rus.
Zašto? Zato što je u toku potpuna antiruska histerija pod komandom Zapada i zato što bi poljski klub sasvim izvesno doživeo štetu zbog toga što u timu ima ruskog fudbalera.
Ali, navijači nisu srećni zbog takvog ishoda.
„Baška, hvala za sve! Nikada neću zaboraviti tvoje golove koji su nam donosili pobede“, naveo je Tomaš Voznijak.
Poentu je pogodio navijač sa nadimkom Lukaš.
„Sramota je što je on izgubio priliku da igra samo zato što je Rus“.
Baškirov je za dve sezone u Zaglembju odigrao 43 utakmice i postigao četiri gola, a za mladu reprezentaciju Rusije je upisao isti broj pogodaka na svega sedam mečeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala