- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sve je počelo od Đokovića, a sada – san postaje java

© AFP 2023 / VALERY HACHEAlehandro Davidovič Fokina
Alehandro Davidovič Fokina - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina pre nedelju dana verovatno nije mogao ni da se nada uspehu koji trenutno ostvaruje na Mastersu u Monte Karlu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve je počelo od Novaka Đokovića i njegovog blago rečeno bledog izdanja koje je Španac ruske i švedske krve maksimalno iskoristio.
Fokina je u prvom kolu savladao Amerikanca Girona, da bi u drugom ostvario najveću pobedu karijere protiv najboljeg igrača planete, a zatim eliminisao i Belgijanca Gofana.
Da njegov nalet neće tek tako stati pokazalo se u četvrtfinalu, pošto je eliminisan zahuktali Tejlor Fric, trenutno 13. teniser planete, sa 2-1 u setovima posle skoro dva i po časa borbe (2:6, 6:4, 6:3).
Iako niko neće reći da je Fokina nezasluženo u polufinalu Monte Karla, do toga definitivno ne bi došlo da je Đoković u drugom kolu bio u punoj snazi, ili barem na 50 odsto iste.
Bilo kako bilo, španski teniser će od ponedeljka biti 32. igrač planete u najlošijem slučaju – finale će ga odvesti na 27. mesto, a eventualna titula u Top 20.
Put u Kneževini za 22-godišnjaka rođenog u Malagi uopšte nije bio lak, a Fric je, uzimajući u obzir formu i trenutno stanje, bio maltene podjednako veliki izazov kao Novak.
Amerikanac je čak uspeo i da osvoji prvi set, ali je Fokina pokazao ono što se najbolje videlo u meču sa Đokovićem – to da nikada ne odustaje i da je spreman na sve, pa čak i da mu telo nastrada, kako bi došao do pobede.
Alehandrovi udarci nisu razorni, a iako je dobar u defanzivi niko ga neće svrstati među najbolje u toj kategoriji. Ume često da uđe u seriju grešaka i da dođe do neobjašnjivog pada, ali u Monte Karlu to sve ostaje po strani.
Na prvom Mastersu sezone na šljaci za njega sve funkcioniše, a koliko će to trajati sigurno ni on sam ne zna. Naredni rival biće mu Grigor Dimitrov, koji je sa 2-1 u setovima eliminisao Huberta Hurkača.
U duelima Španca i Bugarina trenutno je 1-0 za Fokinu, pošto je u dva seta bio bolji prošle godine na Mastersu u Rimu.
U ovom delu žreba navijači su pred početak turnira u polufinalu očekivali ili Đokovića ili Karlosa Alkarasa, ali su dobili Dimitrova i Fokinu. Međutim, ako je suditi po pređašnjim partijama, publika sigurno neće ostati ravnodušna.
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
SPORT
Zašto Novak nije bio Novak – i da li će to ponovo biti?
Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SPORT
Otac „bivšeg Rusa“ šokirao detaljima iz Monte Karla
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
„Ne želim da lažem“: Nadal je govorio istinu, a onda se desila sudbina – i šta sad?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala