- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Popovič zaustavio Jokića? /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Nikola Jokić briljirao je na parketu protiv San Antonio Sparsa sa 41 poenom, 17 skokova i četiri asistencije, ali je Greg Popovič spremio taktiku i njegov tim je savladao Nagetse i pored maestralnog učinka srpskog asa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sparsi su pobedom protiv Denvera (116:97) obezbedili baraž za plej-of, a najviše problema tokom utakmice imali su sa Nikolom Jokićem.
Nezaustavljivi Srbin zadao je izuzetno težak zadatak ekipi Grega Popoviča, ali je trener srpskog porekla taktički dopustio Jokiću da zasija.
„To je bio plan. Ako dostigne 50 briga nas. Znali smo da je prokleto pametan. Ako počnemo sa udvajanjem, onda se pitaš da li da ga utrojimo? Tamo, ovamo, da li je onamo? On te onda pojede živog i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Odlučili smo da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. Umesto da jurimo gore-dole i budemo konfuzni celo veče. Tako da mislim da je plan upalio“, objasnio je Popovič.
Ideja srpskog trenera bila je da se Jokiću ostavi prostora, ali da se poremete ostali igrači, što je uradilo plodom.
Pored Nikolinog učinka, ekipa je ponovo bila bleda. Denver se dugo suočava sa problemom ostatka tima koji ne doprinosi pobedama u meri u kojoj to radi srpski as, pa su tako ponovo imali loše šutersko veče.
„Mislim da nisu imali sjajno šutersko veče. Mislim da je očigledno, ali nisam gledao statistiku. Svaki tim ima takvo veče. Sada je bilo njima. Ništa im nije funkcionisalo. Čak i na početku utakmice, promašili su tri, četiri ili pet polaganja i mi smo to iskoristili“, istakao je Popovič.
SPORT
Hrvat se prisetio odluke koja ga je „praktično odvela do smrti“ – i okrivio jednog čoveka
Američki košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SPORT
Sunovrat „kralja“ Džejmsa i Lejkersa kakav nikada nije viđen
Navijači Žalgirisa - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SPORT
Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog vređanja Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala