- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat se prisetio odluke koja ga je „praktično odvela do smrti“ – i okrivio jednog čoveka

Pratite nas
Nekadašnji hrvatski košarkaš Mario Kasun govorio je o svojoj karijeri i odnosu sa crnogorskim trenerom Duškom Ivanovićem, za kojeg nije imao mnogo lepih reči.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kasun je nakon igranja za Goricu i Zrinjevac krajem prošlog veka inostranu odiseju počeo u Kelnu i Frankfurtu, zatim se otisnuo u NBA ligu i Orlando Medžik, a onda 2006. prešao u Barselonu, gde je trener bio Ivanović.
„Upoznao sam divne ljude, ali je to bila možda i moja najgora košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine“, ispričao je Kasun za „Podkast inkubator“ i nastavio:
„Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kilograma u sedam-osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom“.
Četrdesetdvogodišnjak iz Vinkovaca, inače 41. pik na NBA draftu 2002, morao je da igra povređen.
„Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik, ili će me oterati sa treninga“.
Onda je došla sezona 2007/2008 kada se samo srušio na terenu.
„On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine, umesto šest meseci, vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu“, otkrio je hrvatski košarkaš.
Pojasnio je i detalje operacije, tokom koje je morao da bude budan.
„To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim“, ispričao je hrvatski košarkaš.
Samo nedelju dana kasnije je opet bio na terenu.
„Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo, naterao me je da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u...“, završio je Kasun.
Nemanja Nedović i Bili Beron – detalj sa utakmice Zenit - Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SPORT
Nedović stao u odbranu Srbije – Tviter mu ugasio profil? /foto/
Vitalij Nosov - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SPORT
„Ono što se sada radi Rusiji je više od zla“ – ruska legenda govorila o sankcijama i Zvezdi
Američki košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
SPORT
Sunovrat „kralja“ Džejmsa i Lejkersa kakav nikada nije viđen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala