- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog vređanja Srbije

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICNavijači Žalgirisa
Navijači Žalgirisa - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Evroliga je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u 21. kolu Evrolige, potvrđeno je Sputnjiku iz izvora bliskog elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na utakmici Žalgiris Crvena zvezda, koja je odigrana u nedelju u večernjim časovima, viđeno je nekoliko prekršaja od strane organizatora i navijača, počev od pogrdnog skandiranja Srbiji.
Zbog toga, zbog NATO zastave na tribinama, čelni ljudi Evrolige pokrenuli su disciplinski postupak i očekuje se kazna za litvanski klub.
O tome je za Sputnjik, dan nakon incidenta, govorio i predsednik crveno-belih Nebojša Čović, istakvši da je u dvorani bio politički performans.
„Da neko uzvikuje na celoj utakmici psovke prema Srbiji, da izbacuje navijače Zvezde samo zato što su nosili zastavu naše zemlje koja je suverena država, a pritom su domaći navijači mahali zastavama NATO i skandirali 'slava Ukrajini'. Kod nas se takvo skandiranje potpuno razume i ima drugačiju konotaciju i smisao. To je bio klasičan politički performans u kom nismo želeli da učestvujemo. Ključni razlog je taj što je Crvena zvezda sportski klub, nismo politička organizacija, i to nikada nećemo dozvoliti, kao što nećemo ni na našim utakmicama“, rekao je Čović za Sputnjik.
„Evroliga treba da zaštiti Zvezdu i sve ostale klubove od nečega što je počelo da se uvlači, a to je politizacija i politička manipulacija. Mislim da će to i uraditi“, dodao je Čović.
Pokretanjem postupka čelnici elitnog evropskog košarkaškog takmičenja to i rade.
Podsećamo, gnusne uvrede sa tribina, NATO zastava i sve ostalo, usledilo je nakon što su košarkaši Zvezde odbili da drže zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo „Stop ratu“.
„Mahali su nam i NATO zastavama“: Čović objasnio zašto igrači Zvezde nisu nosili zastavu Ukrajine
Oglasila se Zvezda: Zašto smo odbili da držimo transparent u bojama ukrajinske zastave
Litvanska policija se oglasila zbog navijača Zvezde /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala