- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden potpisao novi paket pomoći Ukrajini, koji uključuje i raketni sistem „Džavelin“

CC BY 2.0 / Flickr / Andrew Linnett / Lansiranje protivtenkovskog vođenog raketnog sistema "Džavelin"
Lansiranje protivtenkovskog vođenog raketnog sistema Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je potpisao novi paket odbrambene pomoći Ukrajini, koji uključuje i protivtenkovski sistem „Džavelin“ i poručio da će nastaviti da pruža podršku Ukrajini. Takođe je objasnio šta je cilj američkih sankcija protiv Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Potpisao samo novi paket pomoći, koji predviđa slanje Ukrajini raketa ‘Džavelin’, koje mogu da unište tenkove i oklopnu tehniku“, izjavio je Bajden.
On je dodao da se „moderno naoružanje i municija“ svakodnevno isporučuju Kijevu. Bajden je takođe prognozirao da sukob u Ukrajini može trajati „duže vreme“, u vezi s čim je potvrdio spremnost da nastavi da pruža podršku Kijevu na vojnom, ekonomskom i drugim poljima.

Bajden objasnio šta je cilj američkih sankcija protiv Rusije

Bajden je prokomentarisao i uticaj američkih sankcija na rusku privredu, izjavivši da je jedna godina američkih sankcija sposobna da poništi dostignuća ruske privrede u poslednjih 15 godina.
On je takođe izjavio da je cilj sankcija Sjedinjenih Država da suzbiju mogućnosti razvoja ruske privrede.

„Želimo da suzbijemo mogućnost ruske privrede da se razvija u narednim godinama“, zaključio je Bajden.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini i zapadne sankcije

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sunarodnicima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
SAD tokom tekuće specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini svakodnevno objavljuju o izdvajanju dodatne odbrambene pomoći Kijevu. Sredinom marta, predsednik Bajden objavio je da je ukrajinskoj strani dostavljen rekordan paket takve pomoći u vrednosti od oko 800 miliona dolara.
U Vašingtonu kažu da su isporuke u okviru konkretnog paketa već počele i da će biti završene sredinom aprila. Pored toga, Bela kuća je u ponedeljak saopštila da će u nasjkorije vreme objaviti o izdvajanju nove pomoći Ukrajini u oblasti odbrane.
Zapadne zemlje su nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uvele brojne nove antiruske sankcije. Mnoge strane kompanije obustavile su poslovanje u Rusiji.
U sredu su SAD uvele još jedan paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje i sankcije protiv Zberbanke i Alfa banke, kao i zabranu novih ulaganja u rusku privredu, a na sankcioni spisak uvršteni su i brojni predstavnici administracije Rusije.
Testiranje nuklearnog oružja u Enevetaku 1952. godine - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Kremlj: Razmeštanje nuklearnog oružja SAD u Poljskoj bilo bi ogromna pretnja po Rusiju
Leonid Rešetnikov - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Rešetnjikov: U ovom ratu sa Zapadom oživeće istorijska Rusija, a i Srbija koja objedinjuje sve Srbe
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Bela kuća saopštila šta je cilj sankcija protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala