- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća saopštila šta je cilj sankcija protiv Rusije

© REUTERS / Jim BourgBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Sankcije koje je američka administracija uvela Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini imaju za cilj da primoraju Moskvu da bira između neispunjavanja obaveza i iscrpljivanja njenih dolarskih rezervi, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Cilj je da ih nateramo da naprave izbor. Resursi Rusije nisu neograničeni, posebno sada, uzimajući u obzir razorne sankcije koje uvodimo. Biće primorani da biraju između pražnjenja preostalih vrednih dolarskih rezervi, korišćenja novih prihoda i neizvršenja obaveza“, istakla je ona.
S tim u vezi, Psaki je dodala da je cilj američke administracije da „iscrpi resurse koje Rusija ima za nastavak rata protiv Ukrajine“ i da „stvori probleme ruskom finansijskom sistemu“.
Istovremeno, potvrdila je da će SAD saopštiti o novim sankcijama koje uključuju „zabranu novih investicija u Rusiji, nove mere protiv finansijskih institucija, državnih kompanija, vladinih zvaničnika i njihovih porodica“.

Sutra ćemo u koordinaciji sa G7 i EU, objaviti dodatni paket drastičnih sankcionih mera koje će povećati troškove za Rusiju i poslati je dalje na put ekonomske i tehnološke izolacije, naglasila je portparolka Bele kuće.

Ranije su američki mediji, pozivajući se na izvore, preneli da Vašington planira da objavi takve sankcije u sredu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo je da ruska vojska ne izvodi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Mediji: Amerika će zabraniti plaćanja ruskog državnog duga u dolarima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala