- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Amerika će zabraniti plaćanja ruskog državnog duga u dolarima

CC0 / Pixabay / Dolar i američka zastava
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Američko Ministarstvo finansija neće dozvoliti servisiranje ruskog državnog duga u dolarima sa računa u američkim bankama, piše „Rojters“, pozivajući se na predstavnika resora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je pisala agencija „Blumberg“, trenutni sankcioni režim omogućava Rusiji da vrši uplate za servisiranje državnog duga u dolarima, bar do isteka odgovarajuće licence krajem maja.
Moskva je 16. marta trebalo da plati kupone za dve evroobveznice u iznosu od 117,2 miliona dolara. To je bilo prvo plaćanje spoljnog duga nakon zamrzavanja dela rezervi. Ministarstvo finansija Rusije saopštilo je 17. marta da je realizovan nalog za isplatu dve emisije evroobligacija, poslat 14. marta.
Podsetimo, SAD su uvele sankcije Rusiju kojim se zabranjuje američkim bankama učešće u kupovini državnih obveznica denominovanih u rubljama na primarnim tržištima. Američke zajmodavce to, međutim, ne sprečava da ruski suvereni dug kupuju na sekundarnim tržištima.
Nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je intenzivirao sankcioni pritisak na Moskvu. Restrikcije su usmerene pre svega protiv bankarskog sektora i isporuka visoke tehnologije. Mnoge zemlje su objavile da zamrzavaju rusku imovinu. Prema rečima ministra finansija Rusije Antona Siluanova, radi se o oko 300 milijardi dolara, što je otprilike polovina zlatnih i deviznih rezervi Rusije.
Zberbanka - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Direktor najveće ruske banke: Nove sankcije neće imati ozbiljne posledice za ekonomiju
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Medvedev: Dosadašnji finansijski sistem neće opstati, nastupa era regionalnih valuta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala