- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Srbija i Mađarska regionalni lideri“: Dodikove čestitke Vučiću i Orbanu

© AP Photo / Laszlo BaloghDemografski forum u Budimpešti
Demografski forum u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je izborne pobede predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu.
„Dragi prijatelju, još jednom si dokazao da narod u Srbiji u Tebi vidi oslonac i garant njenog daljeg jačanja, a mi u Republici Srpskoj svojim glasom dali smo podršku stabilnosti regiona, razvoju, napretku i slobodi celog srpskog naroda“, istakao je Dodik u čestitki Vučiću, ističući da je još jednom potvrđena neprikosnovena volja naroda da ih Vučić vodi putem mira, stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja.

Svaki uspeh Srbije gledamo kao uspeh Srpske

Dodik je izrazio nadu da će predsednik Srbije „nastaviti put koji je započeo i da će u predstojećim godinama ostati garant mira i stabilnosti celog srpskog naroda u ova izazovna vremena“.
„Mi u Republici Srpskoj sa velikim zadovoljstvom smo pratili jučerašnji tok izbora i verovali u Tvoju i pobedu SNS-a, jer je ona garant jake i moćne Srbije, kakva je i nama potrebna. Svaki uspeh Srbije gledamo i kao uspeh Republike Srpske, jer samo zajedničkim radom i saradnjom možemo se nadati novim pobedama i novim projektima“, istakao je Dodik.
On je dodao i da je Srbija na čelu sa Vučićem postala regionalni lider i kao takva veliki je oslonac svim Srbima ma gde da žive.
„Ekonomski pokazatelji, realizovani projekti, reforme, infrastruktura, saradnja sa Republikom Srpskom koja nikada nije bila u toj meri konkretizovana kao sada, te podrška i pomoć na koju smo mogli uvek da računamo dokaz su da možemo verovati u još bolju budućnost, jaču, moderniju i prosperitetniju Srbiju na čelu sa Tobom i tvojom partijom“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Mađarska regionalni lider

Srpski član Predsedništva BiH čestitao je pobedu na parlamentarnim izborima premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, ističući da je „potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera, ne samo u okviru EU, već i prema narodima koji još nisu postali deo velike evropske porodice koju okuplja Evropska unija“.
„U svojstvu srpskog člana Predsedništva BiH, ali pre svega u svojstvu lidera Srba i institucija Republike Srpske, i kao iskreni prijatelj, čestitam Ti na ovoj velikoj pobedi koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz Republike Srpske, Srbije, ali i Mađarske“, naveo je Dodik.
Odnosi naša dva naroda, sa koje god strane granice živeli, na istorijskom su nivou koji u najmanju ruku moramo održati. Sa naše strane postoji iskrena namera da se taj odnos unapredi i sadržajno obogati novim projektima koji će naše narode dodatno povezati, infrastrukturno, ali i kulturno i u svakom drugom pogledu koji će doneti napredak i boljitak za sve, istakao je Dodik u čestitki Orbanu.

Peti premijerski mandat, dokaz vere naroda

Kada se osvoji četvrti premijerski mandat zaredom, a peti u karijeri, dodao je srpski član Predsedništva BiH, više se ne može govoriti samo o programu partije, niti isključivo o harizmi lidera.
„Govorimo o čvrstoj veri mađarskog naroda u Tebe i Tvoje odluke. U vremenima globalne neizvesnosti i nesigurnosti, ovako ubedljiva pobeda znači još i više“, naveo je Dodik.
Konstatujući da se Evropa nalazi u najvećoj krizi od Drugog svetskog rata, srpski član Predsedništva je ocenio da narodima nisu potrebna prazna obećanja, već „čvrst slonac, lider kojem duboko veruju da će sačuvati naciju, državu, njih same i njihove porodice, ekonomiju i mir, lider koji će sačuvati budućnost“.
„Pred Evropom i svima nama su meseci i godine izazova i neizvesnosti, teških odluka. Srbi iz Republike Srpske pružaju ruku prijateljstva, ruku saradnje, uzajamnog razumevanja, poštovanja, pružanja pomoći“, naveo je, između ostalog, Dodik, koji je uputio poziv mađarskom premijeru da poseti Banjaluku i Republiku Srpsku, objavila je RTRS.
Milorad Dodik sa Viktorom Orbanom - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
REGION
„Delimo vašu viziju“: Dodik podržao Orbana pred izbore u Mađarskoj
Milorad Dodik i Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
REGION
Istovremeni atak iz Strazbura na Dodika i Orbana – šta se valja iza svega
Milorad Dodik i Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
REGION
Sarajevo preti praznom puškom: Mađarska može da pomogne Republici Srpskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala