- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Delimo vašu viziju“: Dodik podržao Orbana pred izbore u Mađarskoj

© AP Photo / Szilard KoszticsakMilorad Dodik sa Viktorom Orbanom
Milorad Dodik sa Viktorom Orbanom - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poželeo je uspeh i pobedu aktuelnom predsedniku mađarske vlade Viktoru Orbanu na predstojećim opštim izborima, koji će biti održani 3. aprila.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbi Republike Srpske, Srbi regiona, Srbi u Mađarskoj, čvrsto stoje uz vas kao premijerskog kandidata i uz vašu partiju Fides, i želimo Vam uspeh i pobedu na predstojećim opštim izborima. Oni koji imaju pravo glasa u Mađarskoj, prema mojoj preporuci, glasaće za vas“, poručio je Dodik u pismu Orbanu.
Navodeći da je u nekoliko navrata bio u poziciji da piše Orbanu u toku trajanja njegovog dosadašnjeg premijerskog mandata, Dodik je istakao da je svako od pisama izražavalo njegovu ličnu podršku, ali i podršku Srba iz zemalja Zapadnog Balkana, posebno onih koji žive u Republici Srpskoj i Mađarskoj.

„Navedena podrška nije bila zasnovana samo na činjenici da ste jedan od najvažnijih lidera u Evropi. Kao političar, delim vašu viziju regiona, centralne i istočne Evrope, ali i Evrope u celini“, naveo je Dodik.

On je poručio da „u svojstvu lidera Srba u Republici Srpskoj i na nivou institucija u BiH, ja, moja politička partija i moj narod izuzetno smo cenili Vaš stav koji ste hrabro zauzeli prema situaciji u BiH, ali i šire“.
Dodik je izrazio uverenje da brojni svetski lideri gledaju na Orbanov premijerski mandat kao na jedan od dinamičnih, energičnih i optimističnih.
„Način na koji vodite unutrašnju i spoljnu politiku Mađarske u ovim, za Evropu i svet izrazito turbulentnim vremenima, jeste za svako divljenje i pohvalu“, naveo je Dodik, preneo je Tanjug.
U pismu Orbanu Dodik je izrazio iskrenu nadu da će ponovo biti u prilici da Orbanu čestita na obnovljenom premijerskom mandatu nakon 3. aprila.
Milorad Dodik i Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
REGION
Istovremeni atak iz Strazbura na Dodika i Orbana – šta se valja iza svega
 Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
REGION
Sarajevo preti praznom puškom: Mađarska može da pomogne Republici Srpskoj
Milorad Dodik i Viktor Orban danas u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SRBIJA
Poruka Mađarske Evropskoj uniji: Razgovarajte sa Dodikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala