- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Rusija neće ništa kupovati od neprijateljskih država; Imamo tiho, ali zastrašujuće oružje

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predložio je da se proširi spisak proizvoda iz neprijateljskih zemalja koje je zabranjeno uvoziti u Rusiju, izjavivši da Rusija neće kupovati ništa od takvih država. On je takođe objasnio koje je to tiho, ali zastrašujuće oružje Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nećemo prodavati našu robu i poljoprivredne proizvode našim neprijateljima. Takođe, ništa od njih nećemo kupovati (mada svejedno ne kupujemo od 2014. godine, ali se spisak robe koju je zabranjeno uvoziti u Rusiju može još proširiti)“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Za prijateljske zemlje mogu i rublje i nacionalna valuta

Medvedev je još objasnio da će Rusija prodavati hranu i poljoprivredne kulture samo prijateljskim zemljama: i za rublje i za njihovu nacionalnu valutu u dogovorenim količinama.

„Našu hranu i poljoprivredne kulture prodavaćemo samo našim prijateljima (na sreću, ima ih mnogo i van Evrope i Severne Amerike). Oni će moći da se plate i u rubljama i u njihovoj nacionalnoj valuti u dogovorenim količinama“, istakao je on.

Prioritet - domaće tržište

Kako je Medvedev još izjavio, prioritet u snabdevanju hranom imaće domaće tržište, a vlasti će pomagati poljoprivrednicima i kontrolisati cene.

„Prioritet u isporukama robe imaće naše domaće tržište, kao i kontrola cena, a država će istovremeno nastaviti da obimno i sistematski pomaže poljoprivrednicima“, naglasio je on.

Tiho, ali opasno oružje Rusije

Medvedev je još poručio da je ruska hrana – tiho oružje Rusije, ali opasno.

„Dogodilo se tako da od našeg snabdevanja zavisi prehrambena sigurnost mnogih zemalja. Ispostavlja se da je naša hrana – naše tiho oružje. Tiho, ali zastrašujuće. I, ako neko ne zna ili je zaboravio, izvoz naših poljoprivrednih proizvoda premašuje izvoz pravog oružja i on iznosi više od 37 milijardi dolara samo prošle godine“, istakao je Medvedev.

Situacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Kao odgovor na zapadne sankcije protiv Rusije, Putin je 23. marta doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Putin: Sankcije Zapada su cena za slobodu i nezavisnost Rusije
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SRBIJA
Ivica Dačić: Nema sankcija protiv Rusije ni posle izbora — vojnu neutralnost staviti u Ustav /video/
Ruske rublje i američki dolari - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Nigerija: Ko prodaje – taj i postavlja uslove; To je politika Rusije i niko nema prava da je osporava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala