- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Sankcije Zapada su cena za slobodu i nezavisnost Rusije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su zapadne sankcije cena za pravo na slobodu i nezavisnost Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve sankcije protiv Rusije bile su unapred pripremljene i bile bi uvedene u svakom slučaju, ocenio je ruski lider.

„U suštini, to su sankcije za naše pravo na slobodu, za pravo da budemo nezavisni, za pravo Rusije da bude Rusija. Za to što ne želimo da igramo kako drugi sviraju, žrtvujemo svoje interese i tradicionalne vrednosti“, rekao je Putin.

Po njegovim rečima, SAD pokušavaju da pokrenu ekonomski rat protiv Rusije „ili su ga, moglo bi se reći, već pokrenule“.
„On nije počeo sad, niti poslednjih meseci. Stalno su se uvodile nelegitimne sankcije, ograničenja protiv naše zemlje, dugi niz godina, Njihov cilj je obuzdavanje razvoja Rusije, potkopavanje našeg suvereniteta, slabljenje potencijala u proizvodnji, finansijama, tehnologijama“, ocenio je Putin.
Takođe je istakao da zapadne zemlje pokušavaju da okrive Rusiju za svoje greške u ekonomskoj politici.
„I u vodećim evropskim ekonomijama inflacija obara rekorde, i u SAD. I pritom pokušavaju da na nas svale njihove greške u ekonomskoj politici, uvek traže krivce. To je potpuno očigledno, mi to vidimo“, kazao je predsednik Rusije.
Po njegovim rečima, Zapad će nastaviti da traži nove povode za sankcije protiv Rusije.
„Kolektivni Zapad ne namerava da odustane od politike ekonomskog pritiska na Rusiju. Štaviše, naravno, tražiće nove razloge za sankcije. Zato ne treba računati na promenu tih pristupa u bliskoj budućnosti“, rekao je Putin na sastanku o razvoju avio industrije.
Ruski lider obratio se Vladi, Banci Rusije i ruskim subjektima i skrenuo im pažnju da prilikom organizovanja sistematskog rada na razvoju privrede i njenih zasebnih sektora „treba da se fokusiraju na to da će se nastaviti sankcioni pritisak na Rusiju, kao što je bio slučaj i prethodnih decenija“.
„Takva je objektivna realnost“, konstatovao je Putin.
Takođe je ocenio da su pojedini evropski političari spremni da zanemare interese svojih građana samo kako bi se svideli svom prekookeanskom gospodaru.
Putin je upozorio da zbog postupaka SAD, koje vrše pritisak na Evropu u cilju odustajanja od ruskog gasa, Evropi preti velika deindustrijalizacija i gubici radnih mesta.
Kako je naglasio, SAD će pokušati i da zarade na aktuelnoj globalnoj nestabilnosti, „kao što su radile i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, tokom svojih agresija protiv Jugoslavije, Iraka, Sirije“.
„Globalna tržišta padaju, a vrednost akcija kompanija u američkom vojno-industrijskom kompleksu samo raste“, ocenio je Putin.

Putin upozorava na migracionu krizu u Evropi

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da postoji rizik da se Evropa suoči sa novim talasom migracija.
Prema njegovim rečima, zapadni političari korak po korak donose odluke koje svetsku ekonomiju guraju u krizu.

„Dovode do prekida proizvodnih i logističkih veza, dovode do rasta inflacije, do pada blagostanja miliona ljudi, a u najsiromašnijim zemljama i do tragedije masovne gladi. Za prehrambenom krizom uslediće još jedan talas migracija, pre svega u evropske zemlje“, upozorio je Putin.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Ne bavimo se dobrotvornim radom: Gas će se plaćati u rubljama, inače će ugovori biti raskinuti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala