- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Huavej: 6G mreža ne sme da čeka

© Depositphotos.com / Kamachi6G mreža
6G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Tehnološki gigant „Huavej“ saopštio je da je predvodnik u globalnom takmičenju u 6G patentima, zahvaljujući čemu je Kina izbila na prvo mesto u toj trci. Iz kompanije poručuju da ne smeju da čekaju da 6G postane održiv, jer bi odlaganje dovelo do ograničenja zbog nedostatka patenata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Povodom predstavljanja godišnjeg izveštaja o poslovanju kineske kompanije za 2021. godinu, „Huavej“ je istakao da ima i jedan od najvećih portfolija na svetu sa više od 110.000 aktivnih patenata.
Prema rečima zamenika predsednika kompanije Erika Sua, „Huavej“ je usmeren na pružanje besprekornog, korisnički orijentisanog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima.
Pored toga, izuzetno su im važne i inovacije u cilju smanjenja potrošnje energije za svet sa nultom emisijom ugljenika i rešavanje izazova kontinuiranog snabdevanja.

„Oduvek smo verovali da je najveća vrednost koju ‘Huavej‘ može da donese za unapređenje zelene agende korišćenje neprekidnih tehnoloških inovacija kako bismo pomogli svim industrijama da smanje potrošnju energije i postignu niskougljenični razvoj“, naveo je Su.

„Huavej“ se, premaForbsu“, nalazi na osmoj poziciji globalne liste Najboljih poslodavaca, a njihova prva virtuelna zaposlena – Sara – debitovala je 2022. u Barseloni najvećem sajmu mobilne industrije na svetu. Takođe, u 2021. godini kompanija je sa 49, došla na 44. mesto na „Forčun global 500 listi“, prenosi RTS.
Iz kompanije ističu da je neto profit kompanije dostigao je rekordno visok nivo uprkos sankcijama SAD i padu prihoda, porastao je čak za 75,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 16,46 milijardi evra. Ukupan prihod bio je 90,96 milijardi evra, saopšteno je prilikom predstavljanja godišnjeg izveštaja kompanije za 2021. godinu.
6G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SVET
Kineski mediji: Naši naučnici testirali 6G u Pekingu
Satelit - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2020
6G mreža iz svemira: Kina šalje eksperimentalni satelit u orbitu
Kina i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Žustra trka za nadmoć: Kina „tuče“ Ameriku i u 5G ringu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala