- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kineski mediji: Naši naučnici testirali 6G u Pekingu

© Depositphotos.com / Kamachi6G mreža
6G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Kineski istraživači postigli su rekordnu brzinu prenosa podataka koristeći revolucionarnu tehnologiju koja bi mogla pomoći Kini da preuzme vođstvo u globalnoj trci za bežičnu komunikaciju sledeće generacije – 6G.
Prema „Sout Čajna morning postu“, tim koji predvodi profesor Jan Čao sa Fakulteta za vazduhoplovstvo Univerziteta Cinghua instalirao je eksperimentalni radio-sistem na mestu održavanja Olimpijskih igara u Pekingu. U eksperimentu su datoteke veće od jednog terabajta prenošene na udaljenosti od oko jednog km i uspostavljen je rekord brzine prenosa podataka.
Transfer je završen za manje od sekunde. Izveštaj o eksperimentalnim rezultatima pokazuje da je to omogućeno korišćenjem visokofrekventnih radio-talasa koji se nazivaju radarmilimetarski talasi i da se ova tehnologija može primeniti na 6G prenos podataka.
Profesor Jan Čao je naglasio da je „ovo fizičko uvođenje nove dimenzije i da može dovesti do potpuno novog sveta sa gotovo beskrajnim mogućnostima“.
Eksperimentalna bežična linija postavljena u kompleksu Zimskih olimpijskih igara mogla bi istovremeno da strimuje preko 10.000 video-snimka visoke rezolucije uživo, kaže istraživački tim iz Pekinga.
Satelit - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2020
6G mreža iz svemira: Kina šalje eksperimentalni satelit u orbitu
Visoke tehnologije - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2020
Rusija spremna za 6G mrežu
6G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2020
Kako će 6G promeniti svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala