- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jednostavne vežbe za lice koje smanjuju bore i oblikuju jagodice

CC0 / Pixabay / Portret devojke
Portret devojke - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Uz pomoć jednostavnih vežbi možete da smanjite bore, oblikujete jagodice, zategnute kožu i smanjite podočnjake. Njima možete da utičete i na podbradak i da opustite napete mišiće lica i vrata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se vremenom opuštaju. Joga za lice je kao prirodni botoks, a vežbe su jednostavne. One podstiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena i poboljšavaju protok kiseonika kroz ćelije kože.

Za obraze

Vežba „riba“ jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i vežbu ponovite od 5 do 10 puta.
Za obraze je dobra i vežba u kojoj ćete da naduvate obraze i tako da zadržite 10 sekundi. Ponovite vežbu od 5 do 10 puta.

Za oči

Sa oba srednja prsta pritisnite unutrašnji deo obrva, a kažiprstima spoljni deo. Pogled usmerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vežbu ponovite šest puta.
Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vežba pomaže u podizanju kapaka, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Za podbradak

Sve što trebate da uradite je da podignete glavu i gledate prema plafonu, pa da ga „ljubite“. Vežbu treba ponoviti deset puta, a važno je da se tom prilikom ne podižu ramena, već samo vrat. Ova vežba se koristi za zatezanje kože vrata.

Za čelo

Ova vežba pomaže da se smanje bore iznad očiju. Prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni, a zatim rukama povucite kožu lica prema temenu, preneo je portal „24 sata“.
Nesanica ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
DRUŠTVO
Šta se dešava sa imunitetom kada ne spavamo dovoljno
Biljka kantariona - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
DRUŠTVO
Prirodni antidepresivi: Moćne biljke koje vraćaju dobro raspoloženje
Pranje prozora - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
DRUŠTVO
Kućni poslovi smanjuju rizik od srčanih bolesti i moždanog udara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala