- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Van Bronkhorst: Idemo u neprijateljsku atmosferu; Stanković: Teško, ali ne i nemoguće

© AP Photo / Jane BarlowDetalj sa utakmice Rendžers - Crvena zvezda
Detalj sa utakmice Rendžers - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
Pratite nas
Đovani van Bronkhorst, trener fudbalera Rendžersa, najavio je „neprijateljsku atmosferu“ pred revanš duel Lige Evrope protiv Crvene zvezde, dok je trener crveno-belih Dejan Stanković ponovo istakao da veruje u pobedu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Rendžers dolazi na megdan Zvezdi u Beogradu u četvrtak od 18.45 (uživo uz Sputnjik), nakon pobede od 3:0 u Glazgovu u prvom meču.
O atmosferi koju mogu da prirede navijači na „Marakani“ Evropa i svet dobro znaju, a situacije je svestan i holandski trener.
„Moramo da budemo i psihički i taktički spremni. Znamo da idemo u neprijateljsku atmosferu i sa tim ćemo morati da se nosimo. Moramo da uspemo da uživamo u toj atmosferi“, izjavio je Van Bronkhorst.
Uprkos izuzetno nepovoljnom rezultatu sa „Ajbroksa“, Stanković ne gubi nadu.
„Ono što sam rekao u Glazgovu mislim i sada. Crvena zvezda je odigrala dobru utakmicu. Pogrešili smo kod defanzivnih prekida, ali smo zaslužili jedan ili dva gola. Izaći ćemo jako, potrudićemo se da ekipu Rendžersa stavimo pod pritisak. Bitno je kako se ekipa oseća, a mi smo psihički jaki“, izjavio je Stanković, svestan da igranje pred Delijama može da bude od velikog značaja.
„Igramo u Beogradu, na našem stadionu, pred našim navijačima. Sve je moguće. Rano postignut gol može mnogo toga da promeni. Ovaj stadion šalje igrače Crvene zvezde na teren dva puta jače nego što jesu. Igra iz Glazgova mi uliva samopouzdanje da možemo da dođemo do preokreta. Teško je, ali ne i nemoguće“.
Škotski navijači su u prvoj utakmici izuzetno motivisali svoje miljenike i Rendžers u svakoj utakmici zna da iskoristi prednost domaćeg terena, ali mu pobede na gostovanjima nisu nepoznate.
Što se tiče postave i tima za Zvezdu, Van Bronkhorst ističe da neće biti potcenjivanja.
„Naravno, kada igrate mnogo utakmica u Evropi uvek ćete imati igrače koji su na žuti karton od suspenzije, ali to neće uticati na moj izbor. Igraćemo sa najboljih 11 i uraditi sve što možemo da bismo izašli kao konačni pobednici“, dodao je nekadašnji fudbaler Arsenala, Rendžersa i Barselone.
Što se tiče Zvezdine postave, Stanković nije govorio o imenima, ali je imao jasnu poruku za javnost.
„Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Nemamo šta da izgubimo, ali nećemo ići 'grlom u jagode'. Pokušaćemo da situaciju 50-50 preokrenemo na našu stranu. Izaći ćemo hrabro, u to budite sigurni!“, podvukao je srpski trener.
Čuveni danski fudbaler Brajan Laudrup na Svetskom prvenstvu 1998. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
„Nestala mi je boja s lica, jedva sam došao sebi“: Legenda se seća Beograda i 30 godina kasnije
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Zvezda se mučila, pa slomila Metalac za vrh tabele /video/
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Stanković najavio „grmljavinu“ i jednu bitnu promenu u Zvezdi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala