- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nestala mi je boja s lica, jedva sam došao sebi“: Legenda se seća Beograda i 30 godina kasnije

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONČuveni danski fudbaler Brajan Laudrup na Svetskom prvenstvu 1998. godine
Čuveni danski fudbaler Brajan Laudrup na Svetskom prvenstvu 1998. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Brajan Laudrup, legendarni fudbaler Rendžersa i reprezentacije Danske, vratio se 30 godina u prošlost i prisetio čuvenog duela sa Crvenom zvezdom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Laudrup, tada krilni napadač Bajern Minhena, bio je deo ekipe koja je igrala protiv Zvezde 1991. godine, kada je srpski tim postao prvak Evrope.
Fudbaler koji je najviše ostao zapamćen po partijama u Rendžersu prisetio se duela u Beogradu između crveno-belih i Bajerna, u analizi duela škotskog i srpskog kluba u osmini finala Lige Evrope (prvi meč od 21.00 u četvrtak u Glazgovu, uživo uz Sputnjik).
Zvezda je tada u polufinalu Kupa šampiona, sadašnje Lige šampiona, trijumfovala u Minhenu sa 2:1, a onda obezbedila prolaz u finale remijem od 2:2 u revanšu u prestonici Srbije.
Iako je taj meč bio na programu pre više od 30 godina, on se svetski poznate „Marakane" i dalje seća.
„Osećao sam kao da mi nestaje boja sa lica. Nakon hoda kroz veoma dugačak i uzak tunel sam pokušao da dođem sebi kada sam video atmosferu koju nisam nikada ranije“, prisetio se Laudrup u kolumni za „Dejli Mejl“ i nastavio:
„Dobrodošli na 'Marakanu' u Beogradu. Vau. Čak i sada, više od 30 godina kasnije, mogu da osetim intenzitet atmosfere kada samo razmišljam o tome. Tokom cele karijere bilo je malo mesta koja su na bilo kakav način mogla da se porede sa žestinom tog mesta. To je, stvarno, bilo nešto drugačije“.
Zvezda i Rendžers se prvo sastaju u Glazgovu 10. marta, dok je revanš zakazan za Beograd 17. marta.
Što se tiče tog susreta, legenda škotskog kluba veruje u prolaz izabranika Đovanija van Bronkhorsta.
„Moj bivši klub ima šansu da dođe do prednosti na 'Ibroksu' u četvrtak uveče pre nego što ode na 'Marakanu' naredne nedelje. To će biti još jedan veliki test, ali mislim da Rendžers zna kako da se nosi sa time. Oni mogu da obezbede prvo kontinentalno četvrtfinale u poslednjih 14 godina, ako se budu držali kvaliteta zbog kojih su dogurali do ovog dela“, istakao je Laudrup.
Rendžers je u grupnoj fazi Lige Evrope prošao sa drugog mesta, iza Liona, a ispred praške Sparte i Brondbija.
Najveću pobedu su ostvarili u šesnaestini finala protiv velikana Borusije Dortmund, s kojom su remizirali kod kuće sa 2:2, ali bili neočekivano ubedljivi u Nemačkoj i šokirali Evropu pobedom od 4:2.
„Ovi igrači su već bili na teškim gostovanjima kao što su Fejnord, Benfika i Porto tokom poslednjih godina. Nije tamo toliko burno kao u Beogradu, ali su i dalje to veliki testovi. U Dortmundu prošlog meseca jeste bilo samo 10.000 navijača, ali je tamo ostvarena jedna od najvećih pobeda škotskih klubova u skorijoj istoriji“, objašnjava Danac i podvlači:
„Rendžers je pokazao da zna i ume. Ne mislim da će paničiti ukoliko posle ovog četvrtka rezultat bude aktivan. Ali, naravno, moramo se setiti da i Crvena zvezda mora da se nosi sa vrelinom 'Ibroksa'. Ako Rendžers uspe da pronađe visok nivo koji su pokazali tokom tri četvrtine dvomeča sa Dortmundom, njihova avantura u Ligi Evrope može da se nastavi. Kakav bi to tek bio uspeh...“.
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Kakvu igru igraju Škoti i u čemu je razlika između Nemaca i Srba
Anatolij Timoščuk - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Ukrajina „briše iz istorije“ svoju legendu
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Mitrovićev šou i u Velsu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala