- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kakvu igru igraju Škoti i u čemu je razlika između Nemaca i Srba

© Foto : FK Crvena zvezdaDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Rendžers je kreirao svojevrsno čudo u dvoboju sa Borusijom Dortmund u šesnaestini finala Lige Evrope, ali sada „spušta loptu“ pred dvomeč sa Crvenom zvezdom. Mnogi vide Škote kao favorite, ali je defanzivac „policajaca“ Skot Arfild iznenadio na konferenciji, prepustivši tu ulogu šampionu Srbije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Neočekivano je Rendžers u dve utakmice sa Borusijom Dormtund ostao neporažen. Prvo su Nemci šokirani na čuvenom Vestfalenu, gde su poraženi 4:2 od Škota, da bi u revanšu na Ajbroksu, gde će Zvezda gostovati u četvrtak (21.00), utakmica bila završena bez pobednika 2:2.
Jasno je da je takav epilog trasirao put Rendžersu u osminu finala, gde ga čeka Crvena zvezda.
A, kada ekipa nokautira „milionere“ koji su godinama u vrhu nemačkog fudbala, s tim što ove sezone to nije slučaj zbog velikog broja povređenih fudbalera, onda je jasno da je mnogi s pravom vide kao favorita protiv beogradskih crveno-belih.
Jasno je da ne igraju kvote, nebitna je uloga favorita na papiru. Jedino merilo je teren i toga je i te kako svestan Skot Arfild, defanzivac škotskog predstavnika.
„Naravno da ćemo kao i uvek pokušati da pobedimo. Očekuje nas fantastičan meč. Nije bitno protiv koga igramo da li je klub veći ili u rangu Dortmunda, kao i onih koji su bili ovde. Crvena zvezda je sjajan tim. Stigla je do osmine finala sa razlogom. Bila je prva u svojoj grupi. Mislim da javnost smatra da smo favoriti, ali mi sebe ne vidimo u toj ulozi“, iskreno je poručio reprezentativac Kanade i saigrač Milana Borjana kada je nacionalni tim u pitanju.
Rendžers je u 30 . kolu škotskog šampionata minimalnim rezultatom savladao Aberdin, dok je Crvena zvezda na proslavi 77. rođendana lako izašla na kraj sa Novim Pazarom.
Utakmica Rendžers Crvena zvezda zakazana je za 10. mart u Glazgovu, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na Marakani.
Podsetimo, pomenuti rivali sastali su se 2007. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tada su Škoti bili ti koji su otišli dalje.
U Beogradu je utakmica završena bez golova, dok je u Glazgovu Načo Novo postigao jedini pogodak, i to u 90. minutu, što je je Škotima obezbedilo dalji plasman.
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Legenda se vratila kući i usledila je revolucija!
Tomas Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Navijači pokazali poštovanje Abramoviču, a Tuhel – negoduje /video/
Velibor Vasović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
„E, neće Vaske...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala