- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda se mučila, pa slomila Metalac za vrh tabele /video/

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Crvena zvezda je posle preokreta uspela da savlada Metalac u Gornjem Milanovcu u 27. kolu Superlige – 2:1 (1:1), čime se izjednačila na vrhu tabele sa Partizanom. Domaćin je poveo golom Cvetkovića, ali su Ohi i rezervista Pavkov, po izuzetno lošem terenu za igru, uspeli da donesu preokret za bitan trijumf aktuelnog šampiona.
Dejan Stanković izveo je najjači sastav u Gornjem Milanovcu, jer je ulog bio veliki. Trijumf je Zvezdi garantovao identičan bodovni saldo sa ljutim rivalom Partizanom.
Metalac je ušao ofanzivno u sudar sa crveno-belima i to bez jednog od najboljih igrača Filipa Stuparevića koji je bio član Votforda, ali je ostao na klupi zbog povišene temperature i u igru je ušao tek u 62. minutu.
Iz takve igre, Metalac je stigao do prednosti preko Stefana Cvetkovića u 32. minutu.
Izgubio je loptu Aleksandar Dragović, Prestiž je uposlio Cvetkovića, koji je šutirao snažno u bliži ugao i Borjan je bio nemoćan.
U prvom minutu sudijske nadoknade novajlija Ohi je uspeo da donese izjednačenje. Centrirao je Katai levom nogom, a Ohi je glavom loptu prosledio u mrežu.
Posle 15-minutne pauze, Stanković je promešao karte i iz igre je izveo El Fardu Bena, a priliku je dobio Milan Pavkov.
Upravo je gorostasni napadač iz Begeča u 57. minutu rutinski desnom nogom savladao golmana domaćih i to je, ujedno bio i konačan rezultat, utakmice 27. kola.
Crvena zvezda i Partizan su izjednačeni sa po 72 boda na vrhu tabele, s tim što je trenutno klub iz Humske samo prividno prvi. Do kraja regularnog dela prvenstva ostala su još tri kola, posle čega sledi plej-of i novih sedam utakmica.
Trenutno je Partizan prvi zbog bolje gol-razlike, ali u slučaju istog broja bodova pre početka plej-ofa gledaće se bolji međusobni skor, a tu je Zvezda uspešnija i to bi joj obezbedilo još jedan derbi pred svojim navijačima.
Crveno-beli se posle trijumfa nad Metalcem (2:1) okreću evropskim obavezama, gde ih u četvrtak očekuje (ne)moguća misija da nadoknade tri gola zaostatka u revanšu osmine finala sa Rendžersom na rasprodatoj Marakani.
Goran Plavi Stevanović – novi selektor U21 reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Stevanović objavio spisak 23 „orlića“
Nebojša Uške Vučićević - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Krug „dvojkom“ vrti u večnost!
Kvinsi Menig - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Partizan oseća posledice „petarde“ – Zvezda ima šansu da preuzme vrh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala