- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama, iznenađenje i velika pobeda – Kecmanović nastavlja da „čisti“ u Americi!

© AP Photo / Tertius PickardSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u osminu finala turnira u Indijan Velsu pobedom nad Botikom Van De Zandšlupom u dva seta, sa 7:6, 7:5, čime je priredio veliko iznenađenje na američkom turniru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kecmanović je u duel ušao kao autsajder, s obzirom na to da je kao 61. teniser na ATP listi za rivala imao 14 pozicija bolje plasiranog rivala.
Uprkos očekivanjima, srpski teniser je odlično odigrao, sve vreme je imao kontrolu duela, naročito u ključnim momentima prvog seta, ali je popustio u finišu drugog i dozvolio je Holanđaninu da se ponada povratku čime je meč uveo u dramu.
Kecmanović je odlično ušao u duel, prva dva servis-gema je okončao bez izgubljenog poena, ali rivala nije uspeo da ugrozi i nije stekao nijednu brejk šansu.
Set je posle 12 odigranih gemova otišao u taj-brejk, Kecmanović je ključnu razliku stekao za prednost od 4:2, zatim je upisao tri uzastopna poena i iskoristio prvu set loptu.
Kecmanović je u trećem gemu drugog seta napravio brejk i poveo sa 2:1 posle čega je usledio medicinski tajm-aut jer je Holanđanin osetio probleme sa žuljevima.
Pauza nije pomogla, Kecmanović je potvrdio brejk i poveo sa 3:1, a malo mu je nedostajalo da u sedmom gemu stigne do nove šanse da oduzme servis rivalu, ali je to u narednom gemu uradio Van De Zandšlup za izjednačenje.
Miomir je pronašao dodatnu snagu posle izgubljenog servisa, naredni svoj je završio „sa nulom“, a potom brejkom poveo sa 6:5 iskoristivši prvu brejk loptu i zatim je rutinski priveo meč kraju osvojivši drugi set sa 7:5.
Kecmanović, koji je prethodno savladao Lijama Brodija i Marina Čilića, u osmini finala Indijan Velsa igraće protiv Matea Beretinija, šestog tenisera sveta, koji je savladao Lojda Herisa u dva seta.
Đorđe Đoković i Nina Kolundžija - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Đoković govorio o tome da li je Srbija spremna za „korak više“
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Ili Putin ili Vimbldon – britanski ministar hoće da izbaci Medvedeva i Ruse
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Epilog šoka u Indijan Velsu: Šta je sledeće za Đokovića i Medvedeva?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala