- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ili Putin ili Vimbldon – britanski ministar hoće da izbaci Medvedeva i Ruse

© AP Photo / Alastair GrantRuski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Britanski ministar sporta Najdžel Hadlston je izjavio da bi Danil Medvedev i ruski teniseri mogli da dobiju zabranu na učestvovanje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona ukoliko se javno ne izjasne protiv predsednika Rusije Vladimira Putina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vimbldon, treći Grend slem sezone, bio je deo zajedničkog saopštenja u kojem je navedeno da svi ruski teniseri i teniserke mogu da nastave da se takmiče kao individualni predstavnici bez ruskih obeležja.
Međutim, ministar Hadlston je izjavio da postoji mogućnost da ukoliko Rusi ne ispune određene uslove dobiju zabranu i u tenisu, ali i u ostalim sportovima.
Hadlston je odgovarajući na pitanje o tome da li će Medvededv moći da igra na Vimbldonu rekao da je komplikovanije govoriti o individualnim sportovima nego o timskim, gde je učešće Rusima već uglavnom zabranjeno.
„Razgovaramo sa raznim sportovima o tome kakva bi odgovornost trebalo da postoji. Niko neće smeti da prikazuje rusku zastavu, ali mislim da moramo da odemo i korak dalje. Mislim da moramo da imamo neka uverenja da oni ne podržavaju Vladimira Putina i već razmatramo mogućnosti o tome kakva uverenja moramo da dobijemo za to“, izjavio je Hadlston, a preneli su britanski mediji.
Ministar je rekao da su razgovori sa Ol-Ingland klabom, organizacijom Vimbldona, već počeli o tome da li će i na koji način Rusi moći da učestvuju na trećem Grend slemu sezone.
„Razmatramo to šta da radimo sa određenim osobama i koje su posledice svega toga, jer mislim da ljudi ne bi prihvatili ako neko dođe sa zastavom Rusije, posebno ako u tome postoji podrška Putinu“, dodao je ministar.
Podsetimo, Rusija i Belorusija su izbačeni iz reprezentativnih takmičenja (Dejvis kup i Bili Džin King kup) za 2022. zbog situacije u Ukrajini, dok je teniserima i teniserkama tih zemalja dozvoljeno da bez nacionalnih obeležja neometano nastupaju na svim turnirima.
Vimbldon počinje 27. juna 2022. godine, Medvedev brani četvrto kolo, a aktuelni šampion muškog singla je Novak Đoković, čije učešće je takođe upitno zbog toga što nije vakcinisan.
O sankcijama ruskim sportistima u emisiji „Miljanov korner“ govorio je iskusni novinarski panel:
Tatjana Navka kao princeza Odeta u ledenoj predstavi Labudovo jezero u Palati sportova Megasport - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Oglasila se ruska šampionka: „Nerealna mržnja prema meni, mojoj porodici i celoj zemlji“
Alina Kabajeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
„Nisu uvodili sankcije zbog Jugoslavije, Iraka, Sirije, ali su jako ljuti zbog Donbasa – licemerje!“
Ruski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
„Sport nije bio pod sankcijama ni u Hladnom ratu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala