- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković govorio o tome da li je Srbija spremna za „korak više“

© Foto : Srbija open/Srdjan Stevanovic ©Đorđe Đoković i Nina Kolundžija
Đorđe Đoković i Nina Kolundžija - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Đorđe Đoković, direktor Srbija opena, otkrio je zanimljive detalje o predstojećem turniru uključujući i potencijalne učesnike, ali i mogući razvoj na korak više, odnosno seriju 500.
Srbija open se 2022. održava drugu godinu zaredom na terenima Teniskog centra „Novak“ na Dorćolu od 17. do 24. aprila.
Potvrđeni učesnici turnira su Novak Đoković, Dominik Tim, Gael Monfis, Karen Hačanov, Kristijan Garin, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović, a direktor turnira je u razgovoru sa novinarima otkrio da se pregovara sa još nekim velikim imenima.
„Dva tenisera koja su najbliža dolasku, a da ne otkrivam imena jer ne smem, jedan je Grend slem šampion, a drugi je iz Top 10 na svetu“, otkrio je Đorđe Đoković.
Organizacija Srbija opena je već prošle godine govorila o planovima i želji da pređe sa serije 250 na viši rang, odnosno seriju 500, a na tome se i dalje radi.
„Što se tiče nas, mi smo odradili sve što je potrebno kako bismo doveli jedan takav turnir u Beograd. Ono što nije u našim rukama to je ATP organizacija koja ima jako striktne protokole i sam proces odobravanja jedne takve licence. Nije u pitanju da samo mi dobijemo, već i da nekom bude oduzeta. Mi jesmo u jednoj dobroj nedelji za organizaciju teniskog događaja, Barselona je u istoj nedelji, ne bi bilo prvi put da postoje dva turnira iz serije 500 u istoj nedelji, tako da... Ono što je do nas mi to radimo i na nama je da budemo strpljivi, da sarađujemo sa ATP-em i da se nadamo da ćemo što pre da dobijemo tu licencu“, dodao je Đoković.
© Foto : Srbija open/Srdjan Stevanovic ©Đorđe Đoković
Đorđe Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Đorđe Đoković
Na Srbija openu učestvovaće 28 igrača, od kojih će biti četvorica iz kvalifikacija, a trojica putem specijalne pozivnice, odnosno „vajld karte“.
Đoković je otkrio da je jedna takva čast ukazana mladom Hamadu Međedoviću, dok preostale dve još nisu dodeljene, ali se očekuje da pripadnu nekim srpskim igračima.
Što se tiče organizacije nekih drugih turnira na teritoriji Srbije – da li čelendžera ili još nekog takmičenja iz serije 250 – Đoković kaže:
„Mi apsolutno radimo na tome da dovedemo što više turnira. Prošle godine smo imali veliki broj, ove godine je malo drugačija situacija. Imamo razumevanja za obe organizacije koje nisu u najboljim situacijama, moram da kažem da su pomalo i pogubljeni, imaju probleme i sa turnirima i datumima. Mi čekamo sada odobrenje za neke turnire...“.
On je istakao da je plan da se organizuju po jedan čelendžer i kod muškaraca i kod žena u nekom periodu posle US opena, dok VTA turnir na Dorćolu ove godine nažalost neće biti održan, ali 2023. najverovatnije hoće.
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Ili Putin ili Vimbldon – britanski ministar hoće da izbaci Medvedeva i Ruse
Marijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Bivši „broj 2“: Šta ako neko Đokoviću kaže „smiri se“, pa ga to iziritira?
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Epilog šoka u Indijan Velsu: Šta je sledeće za Đokovića i Medvedeva?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala