- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Epilog šoka u Indijan Velsu: Šta je sledeće za Đokovića i Medvedeva?

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković i Danil Medvedev – US open
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
Pratite nas
Poraz Danila Medvedeva u trećem kolu Indijan Vels od Gaela Monfisa vratio je Novaka Đokvića na lidersku poziciju ATP liste. Ipak, Rus ponovo ima šansu da se vrati na prvo mesto ukoliko stigne do polufinala Mastersa u Majamiju, ged Srbin neće igrati jer je nevakcinisan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Na veliko iznenađenje Danil Medvedev je savladan u ranoj fazi Mastersa u Indijan Velsu iako je bio favorit za osvajanje turnira, posebno zbog motivacije koju je imao jer je na neko takmičenje stigao kao broj jedan prvi put u životu.
Iako Đoković od početka godine zbog stava o vakcini nije bio u prilici da učestvuje na velikom broju turnira, ponovo je lider tabele i to će biti sigurno bar do 4. aprila.
Medvedev može da se vrati na prvo mesto, jer Novak neće moći nevakcinisan da nastupa u Majamiju, ali Rusu je na tom turniru u slučaju da želi prvo mesto potrebno polufinale.
Ruski teniser gubi 180 bodova sa Mastersa u Majamiju iz 2021. godine, a Novak samo 45 jer je zaustavljen u četvrtom kolu.
Dakle, kada se bodovi iz Majamija izbrišu srpski teniser će biti prvi sa 8.420 bodova, a momak iz Moskve drugi sa 8.230, što donosi razliku od 190 bodova.
Novak će zato čekati Danilov poraz pre polufinala Majamija kako bi bodova razlika ostala na njegovoj strani i kako bi ostao na čelu tabele, s obzirom da plasman u polufinale donosi dovoljnih 360, a četvrtfinale nedovoljnih 180 poena.
Medvedev će biti prvi nosilac u Majamiju upravo iz razloga što srpski teniser ne učestuje, a ukoliko se dogodi da Rus bude eliminisan i pre četvrtfinala, srpski as biće prvi teniser sveta i kada stigne u Monte Karlo, koji mu je prvi naredni najavljeni turnir u rasporedu.
Novak će na tom Mastersu konačno imati priliku da igra tenis i obezbedi nove bodove koji mogu da očvrsne prvo mesto, a očekuje se da će, ukoliko Medvedev ponovo podbaci, dostići 363 nedelje kao najbolji teniser sveta.
Masters u Majamiju počinje 23. marta, a Masters u Monte Karlu 10. aprila.
Pogledajte i kako Amerikanci doživljavaju zabranu Đokoviću da igra turnire u njihovoj zemlji:
Teniski teren na kojem će se igrati Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Novak dolazi po novi srpski trofej – sa njim stižu velika teniska imena
Američki teniser Dženson Bruksbi - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
SPORT
Prvo šok, pa onda šou u Indijan Velsu /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Nadal se probudio na vreme i stigao do četvrtog kola
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala