- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši „broj 2“: Šta ako neko Đokoviću kaže „smiri se“, pa ga to iziritira?

© PEDJA MILOSAVLJEVICMarijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković
Marijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
Pratite nas
Aleks Koreča, nekadašnji teniser a sada analitičar, govorio je o situaciju u kojoj se nalazi Novak Đoković nakon što se rastao sa trenerom Marjanom Vajdom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Đoković i Vajda su se nedavno rastali nakon petnaestogodišnje saradnje tokom koje je osvojeno 20 Grend slem titula i oboreno mnogo rekorda.
Srpski teniser će nastaviti da sarađuje sa Goranom Ivaniševićem, ali Koreča veruje da je potreban još neko u njegovom timu.
„Siguran sam da Novak mora da pronađe nekog ko će biti njegova produžena ruka jer je Marjan praktično to radio. Marjan je znao tačno kako da reaguje i kako da se nosi sa ključnim momentima, jer ga je baš dobro poznavao. Možda neki drugi trener dođe i kaže: 'Nemoj to ovako, nemoj to onako' ili mu samo kaže 'Smiri se', a to Novaka iziritira“, istakao je Koreča za „Eurosport“.
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Đokoviću se ponovila istorija, ali – ovo nije 2017. godina
Nekada drugi teniser sveta veruje da Novak sa narednim izborom, ukoliko do istog uopšte dođe, mora da pogodi.
„On mora da zna šta želi od sledećeg trenera kako bi pronašao nekoga ko će mu pomoći. U suprotnom, on će svakoga konstantno upoređivati sa Marjanom i to može da bude problematično. Novak ima još tri, četiri godine tenisa u sebi i biće veoma zanimljivo videti koga će izabrati jer je to za njega veoma bitna odluka“, dodaje Koreča.
Vajda je u Novakov tim došao kao nekadašnji teniser, ali nikada tokom igračke karijere nije smatran elitom, kao što je Goran Ivanišević, ali i bili Radek Šćepanek i Andre Agasi, sa kojima je srpski teniser neuspešno sarađivao jedno vreme.
„Kod vrhunskih igrača vidimo da im je svima potreban neki izuzetni bivši trener ili igrač, neko ko zna kako im je tu gde jesu i u koga imaju mnogo poverenja. Neko ko će raditi 'prljav posao'. Marjan je bivši trener i bivši igrač i neko ko dobro poznaje igru. Ne dešava se da takvi ljudi samo nestanu jer se oni često rotiraju, a Marjan je ostao na poziciji skoro zauvek“.
Koreča je i spekulisao o potencijalnom razlogu rastanka Srbina i Slovaka.
„Ovo je na kraju pokazalo da je Novaku možda potrebna neka svežina koju Marjan ne može da mu pruži. A, možda je Marjan mislio 'Dobro, već sam dao dovoljno, potrebni su mi odmor i vreme za sebe i porodicu'“, podvukao je Španac.
Dok čekate naredni Novakov meč, pogledajte šta Amerikanci misle o tome što srpskog tenisera nema u njihovoj zemlji...
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Vajda otkrio najdražu uspomenu iz Novakove karijere – setio se i Federera /video/
Srpski teniser Novak Đoković proslavlja pobedu nad Špancem Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona. - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2022
SPORT
Meknami napao britanskog novinara – zbog Đokovića i „sramnog komentara“
Pepe Imas, španski guru, bivši teniser i prijatelj Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Oglasio se „guru“ – i govorio o Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala