- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vajda otkrio najdražu uspomenu iz Novakove karijere – setio se i Federera /video/

© AP Photo / Mark SchiefelbeinMarjan Vajda i Novak Đoković
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Marjan Vajda, sada već bivši trener Novaka Đokovića, otkrio je da mu je pobeda protiv Rafaela Nadala 2011. bila trenutak koji će najlepše pamtiti tokom petnaestogodišnje saradnje sa srpskim teniserom. Pored toga, prisetio se i neverovatnih pobeda nad Rodžerom Federerom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Vajda i Đoković su se rastali nakon 20 osvojenih Grend slem trofeja i pregršt drugih rekorda, a tokom deceniju i po saradnje bilo je i mnogo lepih uspomena.
Međutim, postoji i najlepša.
„Sećaću se svih. Sve su bile predivne, ali je najbitnija možda ona koja se desila u finalu Vimbldona 3. jula 2011. Novak je pobedio aktuelnog šampiona i svetskog broja 1 Nadal u finalu sa 3:1. Tada je čuveni Vimbldon osvojio prvi put i postao prvi teniser sveta prvi put. Do tada, samo su Federer i Nadal osvajali trofej u Londonu od 2002, a od 2004. su samo oni bili na vrhu rang liste. Tada sam, prvi put u trenerskoj karijeri, bio trener najboljeg igrača na svetu“, prisetio se Vajda u intervjuu za slovački Aktualiti.
Vajda se osvrnuo i na nedavni komentar Žila Servare, trener Danila Medvedeva, koji je govorio o osećaju da posle 20 godina rada ima Grend slem titulu.
„Mogu da kažem da sam osetio nešto slično. Oduvek sam verovao u Novaka, ali nije uvek bilo lako. Nadam se, ali i mislim da mogu da neskromno kažem da ima i mojih zasluga u njegovim uspesima. To je satisfakcija velike žrtve, ali, naravno, takvi igrači se stvarno ne rađaju svakog dana“, kaže Slovak.
Đoković je neretko gledao u Vajdu u najtežim trenucima, a najmanje uspeha u karijeri je verovatno imao u periodu od između 2017. i 2018. godine kada je nakratko raspustio ceo stručni štab.
„Novaku sam uvek verovao. Imao sam čast da budem svedok tri situacije u kojima je osvojio titulu nakon što je Federeru preokrenuo 15:40 – dvaput u Njujorku i jednom na Vimbldonu“.
Što se tiče nastavka karijere, Vajda je priznao da ne isključuje mogućnost da trenira nekog drugog igrača u budućnosti, ali ništa nije sigurno.
„Posle toliko godina putovanja odmor ne može da bude loša stvar, ali sigurno neću sedeti kod kuće doveka. Želeo bih da u nekom trenutku iskusnim nešto novo, neki novi izazov sa nekim drugim igračem, ali lestvica je sada jako visoko. Teško je sve to izbalansirati. Ivan Lendl je pomogao Endiju Mariju da ispuni najveće ciljeve, ali nešto nije kliknuo sa Aleksandrom Zverevim. A nije ni Andreu Agasiju sa Novakom Đokovićem“, podvukao je Vajda.
Marijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Vajda objasnio zašto se rastao sa Đokovićem – i šta se desilo u Tokiju i Njujorku
Novak Đoković i Marijan Vajda - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Đoković puca od smeha, a Vajda kao na vašaru: „Napred, napred! Nije dobro, moraćemo ponovo!“ /video/
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Oglasili se Đoković i Vajda o raskidu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala