- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vajda objasnio zašto se rastao sa Đokovićem – i šta se desilo u Tokiju i Njujorku

© PEDJA MILOSAVLJEVICMarijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković
Marijan Vajda (levo), Gebhard Grič (sredina) i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Slovački trener Marjan Vajda objasnio je kada je i zbog čega došlo do raskida saradnje sa Novakom Đokovićem.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Nedavno je objavljeno da Đoković i Vajda neće više sarađivati, posle petnaestogodišnje saradnje tokom koje je, pored ostalog, osvojeno 20 Grend slem titula.
Vajda je u intervjuu za slovački „Aktualiti“ opširno govorio o razlogu i vremenu raskida, priznavši da saradnje nije bilo praktično od US opena prošle godine, gde je u pohodu na četvrti Grend slem u sezoni i istoriju izgubio u finalu od Danila Medvedeva.
„Bilo je to nekoliko meseci posle Olimpijskih igara u Tokiju. Posle tri Grend slem titule u sezoni, nije sve išlo po planu od jula, a kulminiralo je u Njujorku, gde mu je nešto nedostajalo da napravi finalni korak. Tada je ostao bez snage u finalu, jer ju je izgubio na Olimpijadi. Ja nisam bio za to da nastupi u Tokiju, nije bilo puno vremena, malo i za pripremu...“, prisetio se Vajda i dodao da je bio i na Završnom turniru u Torinu po pozivu Đokovića, gde je saradnja i zvanično prekinuta.
Novak na OI u Tokiju nije uspeo da osvoji medalju u singlu, pošto je poražen u polufinalu i meču za treće mesto, ali ni u dublu, gde je u paru sa Ninom Stojanović predao meč za bronzu.
„Neuspeh iz Tokija ga je iscrpeo i mentalno i fizički. Razumeo sam njegov cilj, želeo je da osvoji medalju za Srbiju. Tu je doživeo neuspeh i to se prenelo na Njujork“.
Vajda je objasnio i još jedan od razloga za prekid saradnje.
„Zbog njegovog stanja kao nekog nevakcinisanog on će igrati na limitiranom broju turnira. Igraće gde mu je dozvoljeno, a već ima snažan tim sa Goranom Ivaniševićem kao glavnim trenerom. Posle razmatranja svih tih okolnosti, dogovorili smo se da sporazumno prekinemo našu saradnju“, izjavio je iskusni Slovak.
Što se tiče planova za budućnost, 56-godišnji stručnjak ne isključuje saradnju sa nekim drugim igračem.
„Trenutno želim da provodim vreme sa porodicom, želim i da pomognem projektu 'Igrajte tenis' u Slovačkoj, pa da vidim da li će se otvoriti neka nova prilika. Ne isključujem mogućnost da u budućnosti treniram nekog drugog“.
Što se tiče nastavka Novakove karijere, čovek za kojeg je srpski teniser rekao da će zauvek biti deo njegove porodice neće prestati da bude i navijač.
„Kao što smo rekli u zajedničkom saopštenju, ja ću ostati Đokovićev najveći navijač. Navijaću za njega i nadati se da će se svet vratiti nekim normalnijim vremenima“, podvukao je Vajda.
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Oglasili se Đoković i Vajda o raskidu
Mats Vilander  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Vilander o Zverevu: Mora da ide na terapiju i da bude suspendovan
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Vajda o Đokoviću u medijima: Možda imaju neki cilj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala