- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vilander o Zverevu: Mora da ide na terapiju i da bude suspendovan

© AP Photo / Michel SpinglerMats Vilander
Mats Vilander  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander kritikovao je nemačkog igrača Aleksandra Zvereva i pozvao na suspenziju povodom optužbi sa kojima se suočava, odnosno nedavnog ponašanja na turniru u Akapulku.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Zverev je dospeo u oči javnosti zbog toga što je sudiju tokom jednog meča u Meksiku napao reketom, udarajući u njegovu stolicu, nakon što mu je prethodno uputio niz psovki.
Zbog toga je treći teniser sveta izbačen sa turnira i u singlu i u dublu, oduzeti su mi bodovi, izrečena mu je finansijska kazna, ali to nije sve, pošto je ATP pokrenuo istragu.
„Ako igrač polomi reket udarajući stolicu sudije, gde reket završava na nekoliko centimetara od nogu sudije, onda njemu ne bi trebalo da se dozvoli da izađe na teniski teren dok ne prođe kroz neku vrstu terapije. Moramo da ga kaznimo u skladu sa prekršajem. Dozvoliti mu da igra samo nedelju ili dve nakon svega, to je prerano“, istakao je Vilander.
Analitičar Eurosporta je pozvao na značajno veću kaznu, odnosno suspenziju.
„Novčana kazna nije dovoljna. Zbog takvog ponašanja treba da ide tromesečna ili šestomesečna suspenzija. Ne sme mu se dozvoliti da igra najbitnije turnire u sezoni, kao što su grend slemovi, mastersi i Dejvis kup. Ne znam gde tačno treba podvući liniju, ali sigurno nije pošteno prema drugim igračima da mu se dopusti da se odmah vrati u proces“, objašnjava sedmostruki Grend slem šampion.
Zverev se u međuvremenu prijavio za Dejvis kup u kojem će predstavljati Nemačku, iako donedavno to nije planirao.
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Đoković govorio o skandalu: I ja sam doživeo slično /video/
„Možda je vreme da postoji neko odgovorno telo koje donosi ovakve odluke, neka kombinacija ATP, ITF, VTA i Olimpijskog komiteta. Moramo da se spojimo i da za ovakva ponašanja kažemo da igračima nije dozvoljeno da igraju dok ne prođu neki proces rehabilitacije“, priča Šveđanin i dodaje:
„Ovo nije dobro za tenis. Za njega lično je verovatno dobra stvar da odmah krene ponovo da igra, i to ne samo za sebe, već za svoju zemlju i saigrače. Ali da, to definitivno ne šalje dobru poruku za profesionalni tenis“.
Nekada prvi teniser planete je video i, barem jednim delićem, pozitivnu stranu Sašinog ispada.
„Čestitam mu na tome što je bio emotivno razoren na kraju poraza u meču dubla, to pokazuje da mu je stalo, ali to morate da pokažete na druge načine. Setimo se šta se desilo na Australijan openu protiv Šapovalova. Posle 45 minuta on je već uništio reket. Ja ne volim uništavanje reketa, iako je to postalo poprilično prihvaćeno u svetu profesionalnog tenisa. Mrzim takvo ponašanje jer ima mnogo igrača koji ne mogu ni da priušte da imaju drugi reket. Zato, nemojte deci da pokazujete da se na takav način ophode prema svom 'oruđu'“, podvukao je Vilander.
Aleksandar Zverev na turniru u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Zverev se oglasio posle nezapamćenog skandala /video/
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Francuska ukida kovid pasoše – Đoković može da igra na Rolan Garosu!
Rodžer i Mirka Federer - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
I tužna i srećna vest za Federera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala