- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekrunisani „kralj devetki“ znao je šta će se dogoditi: „To je moja priča“

© AP Photo / Manu FernandezDavid Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
U svetu fudbala večita je dilema ko je najbolji napadač, a poslednjih godina izdvajaju se dva imena – Robert Levandovski i Karim Benzema. Centarfor Bajerna postigao je tri gola protiv Salcburga u Ligi šampiona (7:1), da bi usledio odgovor Realovog asa koji je het-trikom izbacio skupoceni Pari Sen Žermen.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Levandovski je uništio sa tri pogotka, od kojih su dva sa penala, austrijskog šampiona Salcburg, ali je samo dan kasnije sa velike pozornice u Madridu na stadionu „Santijago Bernabeu“ usledila vanserijska predstava velikog umetnika u kopačkama Karima Benzeme.
Francuski reprezentativac bacio je na kolena zvezde Pari Sen Žermena koje, doduše nisu ličile na tim, već je svako vodio svoju priču na terenu. Gol Kilijana Mbapea i prednost Parižana iz prvog meča nisu poljuljali samopouzdanje Benzeme i ostalih fudbalera Reala koji su se borili do poslednjeg sudijskog zvižduka.
Svega 17 minuta bilo je potrebno nekrunisanom kralju devetki Karimu Benzemi da pokaže svu fudbalsku inteligenciju i svu surovost koju jedan ozbiljan napadač može da demonstrira.
Prišunjao se prvo nesmotrenom i neodlučnom Đanluiđiju Donarumi i naterao ga je na grešku u 61. minutu. Da bi zatim u razmaku od 100 sekundi još dvaput pronašao put do mreže, što je izazvalo erupciju oduševljenja u prestonici Madrida.
Benzema je praktično sam poplačao put kraljevima za četvrtfinale Lige šampiona, dok je s druge strane inicirao navodni sukob Nejmara i Donarume u svlačionici. „Sveci“ su postali „đavoli“ i svako je u svakoga upirao prstom, posle neočekivanog debakla.
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Het-trik Benzeme, katastrofa PSŽ-a – Real posle čudesnog preokreta u četvrtfinalu!
I dok traje večita polemika o tome ko je „kralj devetki“, golman Reala Tibo Kurtoa servirao je javnosti svoje viđenje situacije zbog svega onoga što iz utakmicu u utakmicu rade Benzema i Levandovski.
„Karim Benzema je najbolji centarfor sveta. On je najbolja devetka u fudbalu. Levandovski je takođe postigao het-trik protiv Salcburga, ali je dva pogotka dao iz penala. Benzema je svetu pokazao ko je broj jedan. Pokazao je zbog čega je morao da bude nominovan u trci za 'Zlatnu loptu''. Trčao je, borio se i čak kada je šepao, nastavio je da radi sve te sjajne stvari“, konstatovao je Kurtoa, kec Reala i reprezentativni golman Belgije.
Benzema je sa tri gola protiv PSŽ-a postao četvrti najbolji strelac u istoriji Lige šampiona sa 79 pogodaka, a ono što je posebno interesantno jeste prepiska koju je veče uoči revanš utakmice sa Parižanima vodio sa prijateljom, inače poznatim francuskim reperom.
Na društvenim mrežama pojavila se „Vacap“ prepiska između Benzeme i repera Niske.
„PSŽ neće učiniti ništa, ovo je moja priča“, napisao je as Reala između ostalog svog prijatelju.
Očigledno je nekrunisani „kralj devetki“ bio uveren u prolaz svog tima, kao i u svoje golgeterske sposobnosti, koje su ga lansirale da postane treći najbolji strelac u istoriji Reala.
Potisnuo je sa treće pozicije legendarnog Alfreda di Stefana, koji ga je dočekao na promociji, sada već davne 2009. godine. Di Stefano je postigao 308 golova za kraljevski klub, Benzema ih ima 309, a ispred njega su legendarni Raul Gonzales sa 323 pogotka, dok je neprikosnoveni Kristijano Ronaldo na impresivnih 450 pogodaka za Real.
Benzema igra 13. sezonu u slavnom belom dresu i uprkos tome što su mu 34 godine na terenu deluje poput mladića.
To potvrđuju i nestvarne brojke ove sezone, 30 golova na 33 utakmice u svim takmičenjima, pa Real s pravom može da sanja i 14. titulu prvaka Evrope.
Jer, kada izbacite Pari Sen Žermen sa Mesijem, Mbapeom, Nejmarom, Di Marijom, Donarumom, koliko god da oni soliraju i da nisu ekipa, jasno da ste kadri za još jedan „ušati pehar“ u prepunim vitrinama na "Santijago Bernabeuu".
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Zvezdi je sreća okrenula leđa, ali nije gotovo: „Hrabro, ne i ludo – rani gol menja sve“
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Nekada Groningen i KPR, nekada Mance i Milko, a sada: „Završavamo evropsku misiju“ /video/
Naser El Kelafi, katarski milijarder i vlasnik Pari Sen Žermena - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Haos u Madridu – prvi čovek PSŽ-a pretio i lomio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala