- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada Groningen i KPR, nekada Mance i Milko, a sada: „Završavamo evropsku misiju“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, najavio je da je njegova ekipa „završila evropsku misiju“ posle poraza od Fejenorda u osmini finala Lige konferencija u Beogradu rezultatom 5:2.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Partizan je dva puta vodio protiv trećeplasirane ekipe holandskog šampionata, ali je na kraju zabeležio ubedljiv poraz.
Ne bi trebalo da bude gotovo, pravilo gola u gostima ne postoji i Partizan bi u revanšu, koji se igra za nedelju dana, mogao, doduše pravim čudom, da dođe do poravnanja i potencijalnog preokreta.
Ali, Stanojević je, u izjavi za RTS posle utakmice, pokazao da ne veruje u to.
„Završavamo evropsku misiju i vraćamo se na domaću scenu. Odradili smo dobro evropsku sezonu i moramo da budemo zadovoljni. Okrećemo se domaćem prvenstvu“, rekao je Stanojević.
Vredi istaći, Partizan je kroz istoriju umeo da napravi velike preokrete, jedan se dogodio upravo protiv holandske ekipe, Groningena, 1989. godine, kada je Partizan poražen sa 4:3 u prvom meču u Holandiji, a potom je sa 3:1 slavio u Beogradu.
Dramatičnije od toga, Partizan je 1984. godine sa 6:2 izgubio od Kvins Park Rendžersa u gostima u okviru drugog kola Kupa UEFA, ali je u revanšu slavio sa 4:0 i obezbedio prolaz dalje.
Razlika u odnosu na te duele je činjenica da je Partizan revanš mečeve imao na svom terenu, što sada nije slučaj, ali je jasno i da će crno-beli u uzvratnom duelu u Roterdamu na raspolaganju imati i najboljeg napadača Rikarda Gomeša, sposobnog da postigne veći broj golova na jednoj utakmici.
Ali, Stanojević je, izgleda, odustao...
Partizan - Fejenord - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Počelo je vatrometom, završilo se „petardom“ – debakl Partizana u Beogradu!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala