- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kalinić otkrio istinu: Željko me je zvao u Partizan, rekao sam mu da bi to bilo glupo

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
Pratite nas
Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić otkrio je da je prošlog leta dobio i odbio poziv Željka Obradovića da pređe u Partizan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kalinić se letos vratio u Crvenu zvezdu, a u to vreme se u medijima spekulisalo da ga traži i večiti rival crveno-belih.
„Imali smo neke kontakte tokom leta. Željko (Obradović) je pitao mog agenta da li bih došao u Partizan. Rekao sam mu da to ne mogu da uradim jer ne želim i bilo bi glupo“, iskreno je prokomentarisao Kalinić za „Basket Njuz“.
Reprezentativac Srbije je i objasnio zašto je doneo takvu odluku, te posle nekoliko godina igranja u inostranstvu ponovo obukao crveno, a ne crno-beli dres.
„Nalazim se na dosta slika na kojima sam proslavljao osvojene trofeje sa Crvenom zvezdom. Mislim da ne bi bilo prikladno da tek tako promenim boje. Posebno ako ne moram i ako mogu da igram i za Crvenu zvezdu“, dodao je 30-godišnjak iz Subotice.
Krilni košarkaš svoje simpatije nikada nije krio, a tačan razlog odluke da se vrati u Zvezdu, a ne pređe u neki drugi evropski klub, rekao je po potpisivanju ugovora.
„Nisam nikada bio pobornik patetike... Vratio sam se kada sam sve analizirao – klub, kvalitet života, prethodno iskustvo. Daću sve od sebe kao i uvek na terenu, očekuje nas mnogo rada, tu su moji nekadašnji drugari Luka, Lazić, trener Dejan Radonjić... Nisam mogao da ostavim svoje drugare na cedilu“, pričao je tada as koji je nekoliko godina sarađivao sa Željkom Obradovićem u Fenerbahčeu, sa kojim je postao prvak Evrope.
Novinar koji je vršio intervju je podsetio Kalinića da njegov potencijalni prelazak u redove večitog rivala ne bi bio prvi u evropskoj košarci.
„Svaka situacija je drugačija. Potpuno razumem ako želite da igrate na višem nivou ili dobijete baš dobru finansijsku ponudu. Na kraju krajeva, mi možemo da igramo nekih 10-15 godina i morate da se osigurate finansijski. Ali ako ne morate, onda ne razumem zašto neki momci u svojim najboljim godinama to urade, a mogu da igraju gde god hoće...“.
Pravi zemljotres desio se prošle decenije, kada je legendarni Vasilis Spanulis prešao iz Panatinaikosa u Olimpijakos.
„On je imao svoje razloge. Želeo je svima da dokaže da može da bude glavni igrač, a to nije mogao da uradi u Panatinaikosu sa svim ostalim igračima. Nisam o ovome pričao sa njim, nego sam tako video tu situaciju“, objasnio je Kalinić i dodao:
„On je mislio da nema dovoljno prostora u Panatinaikosu i odlučio je da ode da svima pokaže šta želi. I to je i uradio. On je maltene promenio izgled grčke košarke. Olimpijakos je tada krenuo da raste, a od tada Panatinaikos pada pomalo. Kažem, kod nekih razumem takve odluke. Kod nekih ne. Ali to se svugde dešava. To je deo poslao“.
 Željko Obradović sa suprugom na sahrani Dude Ivkovića - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Obradović: Nisu pričali o bombardovanju moje zemlje 1999. godine
Nikola Kalinić, srpski košarkaš (desno), tokom utakmice protiv Asvela  - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Kakve veze domaći paradajz ima sa Nikolom Kalinićem? /video/
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Čačak crno-belog Zoroa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala