- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maskirani osvetnik – Aleksa /video/

© Foto : KK Partizan/Dragana StjepanovićAleksa Avramović Partizan
Aleksa Avramović Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Partizan je na krilima Alekse Avramovića savladao Crvenu zvezdu u derbiju 21. kola ABA lige 98:84. Rođeni Čačanin postigao je impresivnih 33 poena uz šest asistencija i osvetio se najvećem rivalu za poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća, u kojem je zadobio prelom nosa, pa mu je od tada maska praktično zaštitni znak.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Nekome bi možda smetala zaštita preko gotovo celog lica, ali ne i Aleksi Avramoviću. Njemu kao da daje dodatnu snagu i motivaciju, pa igra u transu što je na svojoj koži osetila i Crvena zvezda, čiji je koš izrešetao u drugom poluvremenu, gde je ubacio 31 od ukupnih 33 poena.
Nemilosrdan je bio u šutu za tri, uz procenat od neverovatnih 80 odsto – 8/10 i to u trenucima kada je rival pokušavao da uhvati rezultatski priključak. Konstantno je bio pretnja po Zvezdu, čiji igrači nisu uspevali da ga zaustave.
Nije mu temperamentni Željko Obradović zamerio što je često predugo slavio poene, te je kasnio da se vrati u odbranu i pozicionira. To je crveno-belima dopuštalo da stižu do lakih poena i vraćaju se u meč, ali se na kraju gleda konačan rezultat i činjenica da je srpski reprezentativac odigrao partiju karijere u crno-belom dresu.
Avramović je bio tolko motivisan da je dizao publiku na noge, čak je imao i jedan sukob sa klupom Crvene zvezde posle kojeg su treneri večitih zaradili tehničke greške.
Navijači Partizana su posle večitog derbija sačekali svog heroja i skandirali su njegovo ime ispred dvorane, odlučivši da mu se revanširaju za sve ono što je činio na parkeru, što ih je bacalo u trans.
Podsetimo, Avramović je sa 24 poena prošle nedelje bio heroj pobede Srbije nad Slovačkom u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Ni tada mu maska, koja bi po svemu sudeći mogla da postane njegov zaštitni znak, nije pravila problem da teroriše koš rivala. Slovačka, pa Crvena zvezda, ostaje da se vidi ko će biti sledeća žrtva Partizanovog maskiranog osvetnika Alekse.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Obradović: Ogromna želja i motivacija – bez toga je nemoguće
Detalj sa utakmice Partizan – Crvena zvezda u ABA ligi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Radonjićev pomoćnik: „Nismo imali specijalnu pripremu“
Košarkaši Partizana proslavljaju pobedu nad Crvenom zvezdom - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Nestvarni Avramović razbio Zvezdu i doneo osvetu Partizanu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala