- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako se pravilno pere voće i povrće?

CC0 / Pixabay / povrće
povrće - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Sve voće i povrće treba dobro očistiti i oprati pre nego što se nađe na našem tanjiru. Ono pored prljavštine ponekad drži i klice poput salmonele i ešerihije koli. Ovo može da dovede do trovanja hranom, ali na sreću, pranje je brzo i lako.
Pre nego što počnemo da radimo bilo šta u kuhinji potrebno je da za početak dobro opremo ruke. Kada smo to uradili, vraćamo se na pranje određenih proizvoda. Prvo bi trebao da ih držimo pod hladnom vodom iz slavine najmanje 10 sekundi i da se uverimo da je cela spoljašnjost potopljena i isprana. Ovaj proces hladnog ispiranja će pomoći u uklanjanju pesticida ili prljavštine na površini.

Kako oprati čvrsto voće i povrće?

Ako perete komad čvrstog proizvoda, poput jabuke ili krompira, bilo bi dobro da uzmete četku sa čvrstim vlaknima i istrljate voće, odnosno povrće pod mlazom vode. Čekinje će ukloniti svu prljavštinu koja u udubljenjima.

Kako oprati lisnato zelenilo?

Lisnato zelenilo treba pažljivo tretirati. Najbolje je prvo odvojiti listove ručno i isprati svaki list pojedinačno. Takođe možete da stavite lisnate proizvode u posudu sa hladnom vodom i ostaviti ih da prljavština spadne, prenosi portal Magazin Novosti.

Kako oprati osetljivo voće i povrće?

Proizvodi kao što su bobičasto voće, pečurke i meko voće suviše su delikatni da bi se čistili četkom. Umesto toga, držite ih pod stalnim mlazom hladne vode iz slavine i nežno pređite prstima niz strane da biste oslobodili prljavštinu ili nečistoće.
Kuhinjski nož - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
DRUŠTVO
Navike u kuhinji koje brzo otupljuju nož
kuhinja - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
DRUŠTVO
Nije dovoljno da samo hrana bude zdrava: Kakvo je posuđe u kojem je spremate
Devojka jede burger - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2021
EKONOMIJA
Kuhinje u Srbiji više ne mirišu na zapršku: Domaćice „kuvaju“ na klik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala