- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal „bocnuo“ Đokovića, pa se setio Australije: „Niko ne voli da plaća porez...“

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal i njegvo stric Toni (levo)
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Rafael Nadal bi već bio najveći teniser svih vremena (GOAT) pre Novaka Đokovića i Rodžera Federera da nije bilo povreda, tvrdi njegov stric i bivši trener Toni Nadal, koji ističe i da Novak nije pratio pravila i da je zbog toga deportovan iz Australije.
Nadal je osvojio ovogodišnji Australijan open nakon što je Đoković deportovan iz Australije, što je članovima njegovog tima i okruženja dalo dosta samopouzdanja.
Toni je u razgovoru na jednom radio-programu tvrdio sledeće o GOAT trci:
„Teško je reći ko je najbolji. Da li je to onaj koji je igrao na najvišem nivou, onaj koji ima Grend slem rekord ili onaj koji ima najviše titula?“, izjavio je Toni Nadal i nastavio:
„Da Rafael nije bio toliko povređen on bi bio najbolji, ali mislim da je razlika između njega, Federera ili Đokovića jako mala, čak iako je Federer bio taj koji je ostvario najveće stvari“.
Toni je prokomentarisao i deportaciju Đokovića iz Australije, zbog koje je, pored ostalog, Rafa osvojio 21. Grend slem titulu u karijeri.
„Šteta je što se to desilo svetskom 'broju 1', ali pravila su pravila i morate da ih poštujete sviđalo vam se to ili ne. Niko ne voli da plaća porez, ali to svi moramo da radimo. Ne postoji drugi način“.
Nadalova titula na Ozi openu došla je posle dosta sumnje i nakon višemesečne pauze, odnosno operacije stopala zbog koje je propustio završnicu prošle sezone.
„Kada me ljudi pitaju kako Rafa uspeva sve ovo, ja im kažem da je to zbog toga jer se još kao mali navikao. Njemu je na svakom treningu svaka loptica bila podjednako bitna, a kada imate takav stav napredujete iz dana u dan“, prisetio se Toni i podvukao:
„Tokom godina sam čuo mnoge ljude kako pričaju da će Rafina karijera biti kratka, a ja sam im govorio: 'Nadam se da grešite'. On je i dalje sjajan i uzbuđen je za dalja takmičenja“.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Čuveni trener očaran: „Bio je to najlošiji Nadal u poslednjih 20 godina“
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Sport u kandžama moći – zašto Kamila mora da prođe kao Novak
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
SPORT
Nadal ima „čarobni koktel“ koji ga je odveo do titule u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala