- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čuveni trener očaran: „Bio je to najlošiji Nadal u poslednjih 20 godina“

© AP Photo / Andy BrownbillRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Poznati teniski trener Patrik Muratoglu je rekao da je Rafael Nadal „bio u najlošijoj fizičkoj formi u poslednjih 20 godina“ pred finale na Australijan openu i duel sa Danilom Medvedevim kojeg je savladao.
Muratoglu je prokomentarisao titulu Nadala i pobedu u velikom finalu nad Danilom Medvedevom, koja je Špancu donela 21. Grend slem trofej u karijeri.
„Mislim da su mu svi predviđali poraz. Medvedev je dominirao. Nadal je bio izuzetno nervozan, promašivao je češće nego uobičajeno“, izjavio je Muratoglu.
Tridesetpetogodišnji Nadal ne samo da je došao do pobede, već je to uradio nakon što je gubio sa 0-2 u setovima.
„Mislim da su svi saglasni sa time da je njegov najveći kvalitet upornost i ta ljubav prema borbi. On obožava da se bori i voli kada je teško, dok ostali igrači uglavnom ne vole takve momente. On ih obožava. On se tada oseća živahno, a na taj način je i obeležio karijeru“, dodao je Francuz.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Mračna strana Nadalovog čuda
Rafa je u Melburn došao nakon višemesečne pauze i oporavka od operacije stopala. Osvojio je turnir iz serije 250, a onda zabeležio šest pobeda na Grend slemu do finala.
Do meča sa Medvedevom nije izgledalo kao da se nalazi u dobroj formi, ni igrački, ni fizički, ali...
„Ono što me je najviše iznenadilo je bila Nadalova fizička sprema. Ono što smo do tog trenutka videli je možda i najlošija forma u poslednjih 20 godina. Izgledao je umorno i mislio sam da će fizički faktor imati ključnu ulogu u meču, odnosno da Rafa mora da osvoji prve setove. A desilo se nešto potpuno suprotno“.
Medvedve je kontrolisao ritam igre i u potpunosti je nadigrao Nadal u prva dva seta. U trećem je imao tri vezane brejk lopte, a u tim trenucima je i dalje izgledao potpuno nadmoćno.
„To što je osvajao poene koje je Medvedev trebalo da osvoji je nateralo Medvedeva da krene da sumnja. To je bila tačka preokreta za mene. Uspeo je da Medvedeva izbaci iz zone komfora i da ga natera da promaši neke lake udarce. To ga je baš zabolelo“, istakao je trener Serene Vilijams, Stefanosa Cicipasa i Kori Gof i dodao:
„Mislim da se sve tu okrenulo jer je Danil krenuo da sumnja u sebe kada god bi izlazio na mrežu, a to mu je značajno uticalo na igru. Na kraju je Danilu bila potrebna masaža, a ne Rafi“.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Amerikanac upozorio Novaka: „Nadal će ti pobeći...“
Španski teniser Rafael Nadal  - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2022
SPORT
Istorija – Nadal „preskočio“ Đokovića i Federera, Medvedev propustio ogromnu šansu!
Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
SPORT
„Hvala ti za sve, veliki si!”: Đoković poslao dirljivu poruku „Divu iz Tandila” /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala