- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četiri detalja koja će odlučiti borbu za Žućkovu levicu

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićDetalj sa utakmice KK Partizan - KK Crvena zvezda
Detalj sa utakmice KK Partizan - KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Crvena zvezda i Partizan igraju za prvi trofej u sezoni, sportska redakcija Sputnjika vam donosi četiri ključna faktora koja će odlučiti ili bi mogla da odluče finale Kupa Radivoja Koraća.
Pred nama je spetakl u dvorani Čair i da ne bismo dužili predstavljamo vam četiri detalja na kojima će biti poseban fokus.

Borba u reketu

Partizan je u prvom derbiju, odigranom u novembru 2021. godine, izgubio borbu pod obručima i izgubio je utakmicu.
Luka Mitrović dominirao je na tom susretu, bio je najefikasniji košarkaš Zvezde i crno-beli nisu imali rešenje za njegova kratka otvaranja i koševe u reketu.
Da bi Partizan mogao da ima istih problema pokazao je polufinalni meč protiv FMP-a u kom je ekipa Željka Obradovića imala osam skokova manje od Pantera.
FMP je nadskočio Partizan, a isto bi mogla i Zvezda sa Kuzmićem, Mitrovićem, Vajtom...
Crno-beli su u problemu pod košem, pošto je Matijas Lesor rovit, gotovo bez treninga je odigrao susret protiv FMP-a, na sve se nadovezala i povreda Alena Smailagića i Partizan bi mogao da pati u reketu.

Protok lopte u napadu Zvezde

Zvezda je mislila da će dovođenjem Stefana Markovića rešiti muke kada je u pitanju organizacija napada, ali to za sada ne ide baš tako.
Marković se još traži i mogao bi da se pronađe protiv Partizana, ali sudeći po partijama koje pruža, to je ipak manje verovatnije da će se desiti.
Nejt Volters i Nikola Ivanović nisu klasični plejmejkeri, nisu razigravači i igra Zvezde trpi kada je u pitanju organizacija.
Zvezda je imala 14 asistencija, s tim što je nekoliko došlo u završnici kada je rezultat već bio rešen. Crveno-beli su odbranom slomili otpor protivnika, ali su imali manje uspešnih dodavanja i to bi trebalo da brine Radonjića.

Kevin Panter

U prvom susretu najbolji košarkaš Partizana potpuno je neutralisan od strane odbrane Zvezde i ponovo će biti veliki fokus na njemu.
Panter je u polufinalu imao sjajnu utakmicu, postigao je 29 poena u pobedi protiv FMP-a, što je potvrda dobre forme, ali derbi je drugi univerzum.
FMP je igrao sa nekoliko košarkaša rođenih posle 2000, bili su oslabljeni neigranjem dvojice važnih košarkaša (Nevels, Radonjić) i znalo se da će teško uspeti odbranom da pariraju protivniku.
Uz sve to, činjenica je da je Panter pogađao i dosta teških šuteva, ali u derbiju ti isti znaju i da ne uđu, i biće jako zanimljivo reakciju Amerikanca na žestoku odbranu spoljne linije Zvezde.

Procenti za tri poena

Koliko je Partizan dobro šutirao protiv FMP-a, toliko je Zvezda protiv Mege.
Crveno-beli imali su svega 8-33 i taj učinak popravili su na kraju, u jednom trenutku imali su i manje od 20 odsto uspešnosti.
Loš procenat za tri poena često je i do sjajne odbrane, koja se igrala na susretu Zvezde i Mege, a isto i ne može baš da se kaže za susret crno-belih i Pantera.
Partizan je bio na jako dobrih 11-26 za tri poena, što je 42 odsto i generalno tim oružjem pokušaće da parira Zvezdi, pošto se ne očekuje veliki broj poena iz reketa.
Ali, ko zna... Zvezda je, na primer, dopustila Megi solidan broj poena ispod obruča, što govori i da je Karlo Matković bio najefikasniji, te ćemo videti za kakvu će se taktiku odlučiti treneri oba kluba.
Naravno, o navijačima kao faktoru nepotrebno je pričati, oni će imati veliki uticaj i sigurno će biti vetar u leđa svojim pulenima.
Finale se igra u nedelju u 21 čas, meč ćete moći da pratite putem našeg portala uživo, a Sputnjik će biti i na licu mesta.
Detalj sa početka utakmice između KK Partizan i KK FMP - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Partizan umalo ispustio pobedu – večiti derbi u finalu Kupa!
Uroš Trifunović - košarkaš KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Sputnjik u Nišu – Trifunović: Svaka utakmica protiv FMP je teška
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala