- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković pojasnio svoj stav o vakcinaciji /video/

© AP Photo / Darko BandicNovak Đoković avion Dubai
Novak Đoković avion Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u intervjuu za RTS je rekao da je „sve u životu moguće“, na pitanje da li razmišlja o vakcinisanju protiv virusa korona, a potom je objasnio i zašto je odlučio da se ne vakciniše.
Đoković je istakao i da nije isključiv ni u čemu, ali i da je obazriv pre nego što donese odluku.
„Trudim se da razumem ovu situaciju oko pandemije i trudim se da kao profesionalni sportista, da se stvarno trostruko proveri bilo šta što ulazi u moj organizam. Ako se nešto i pola procenta promeni, ja to osećam. Svaka promena može da proizvede i dobre i loše rezultate na tom nivou. Ja sam samo obazriv pre nego što donesem bilo kakvu odluku. Biću spreman i željan da nastavim sa svojom teniskom karijerom. Držim otvoren um. Sve je u životu moguće, videćemo kako će se odvijati situacija. Trenutno sam odlučio da ne uradim to. Spreman sam na sve posledice da ih snosim, to je moja svesna odluka. Zaključio sam da je tako bolje za mene."
On je apostrofirao i da se zalaže za potpunu nezavisnost i autonomiju za svakog čoveka.
„Da svaki čovek ima slobodu da donosi odluke za koje smatra da su najbolje za njega i njegovo zdravlje. Ne ulazim u politiku bilo koje zemlje niti želim da komentarišem. Ne dopada mi se što me etiketiraju i stavljaju u kategorije sa određenim inicijativama. Nikad nisam govorio da pripadam tim zajednicama, uvek sam se trudio da poštujem svačiji izbor. I nadam se da ljudi mogu da poštuju moj izbor“, rekao je Đoković.
Novak je govorio i o pritisku medija u prethodnom periodu.
„Jeste jedna jedinstvena situacija koje nisam doživeo u životu ranije. Iako sam imao puno intervjua u svom životu, susreta sa svim vrstama medija... Osećam se poprilično lagodno da razgovaram. mediji su jako bitni za moj sport, jer mediji donose pažnju i čine sport tako popularnim i globalnim. Ali ova situacija je drugačija i nije mi prijatno nikako, da pratim sve što se piše. Upravo zato sam želeo priliku da ispričam svoju verziju priče i svega što se dogodilo. Zašto nisam ranije pričao? Poštovao sam sudske procese i Australijan open i moje kolege. Žao mi je što sam odvukao toliko pažnje sa tenisa i turnira na sebe. Nisam to želeo da se dogodi“, istakao je Đoković.
Novakov slučaj je u javnosti često poređen sa primerom Muhameda Alija, koji je pet godina odsustvovao iz sporta jer nije želeo da učestvuje u ratu u Vijetnamu.
„Ne bih voleo da dođem u situaciju da se ne takmičim pet godina“, istakao je Đoković, navodeći da ima veliku želju i da se priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Đoković: Medvedev me je iznenadio porukom /video/
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Đoković jednom rečenicom pokazao ljudsku i šampionsku veličinu /video/
Novak Đoković i Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SPORT
Britanac o Novakovim principima: „Hrabar je, ali nisam to želeo da čujem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala