- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Medvedev me je iznenadio porukom /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, otkrio je da mu je Danil Medvedev, ruski teniser, uputio poruku 45 minuta nakon finala Australijan opena u kom je igrao protiv Rafaela Nadala.
Đokovićev intervju za RTS je prvi otkako se vratio iz Australije posle deportacije koju je naredio ministar za imigraciju Aleks Hok, pod sumnjom da će boravak srpskog tenisera na tom kontinentu pojačati antivakserski sentiment.
Medvedev je doživeo težak poraz, vodio je sa 2:0, ali je Španac uspeo da preokrene rezultat, posle čega je Rus bio razočaran, naročito ponašanjem australijske publike koja ga je praktično ometala u igri.
„Danil je izuzetno dobar momak, sa njim oduvek imam izvanredan odnos, pun poštovanja i razumevanja, podrške. On jako ceni to što sam mu pomagao kada je bio junior, kada se probijao u seniorske vode. Naš odnos je pozitivan iako smo postali veliki rivali, on je 45 minuta nakon završenog meča poslao poruku meni, što je bilo iznenađujuće. Ne bih da ulazim u sadržaj poruke, ali podrška je bila obostrana“, rekao je Đoković za RTS.
Najbolji teniser sveta je izneo svoj stav o Medvedevu.
„Dopada mi se kod njega to što je autentičan, originalan, svoj, ne ustručava se da kaže ono što misli, da će možda nekome da zasmeta, da nije politički korektan. Poistovećujem se sa njim. Video sam sebe kroz njega, ja sam donekle bio takav na početku karijere, poštovao sam protivnike, ali sam znao ko sam i šta sam, znao sam da verbalizujem svoje namere i ciljeve, kao što on to danas radi“.
Australijan open je ostao nedosanjani san za Đokovića, rane i dalje nisu zacelile.
„I jeste i nije. Osećam se bolje nego dok sam bio u Australiji. Život ide dalje. Imam dvoje dece i mnogo toga van tenisa. Jeste tu čudan osećaj i dalje, zbog svega čega je bilo i ranije mimo svih dešavanja u poslednjih mesec dana. Australiju ću uvek pamtiti po lepim stvarima. Mnogo nezaboravnih momenata sam doživeo tamo, nemam ništa protiv tamošnjeg naroda, naprotiv, imam lepu konekciju sa ljubiteljima tenisa i sporta, rezultati su dokaz kako se osećam tamo. Želim da se vratim u Australiju, želim da igram na Rod Lejver areni, to je moj najuspešniji teren“, naveo je Đoković.
Ipak, Novak je našao način kako da oporavi duh.
„Iskoristio sam priliku, imao sam sreću da tokom karijere provodim januar u Australiji, imao sam toliko uspešnih turnira, ali ovoga puta su se otvorile dve, tri nedelje. Imao sam mogućnost da obiđem zavičaj, ponosan sam na korene, obišao sam Jasenovo polje gde je naša porodična kuća bila nekada. Imao sam čast da sedim u društvu mitropolita Joanikija, obišao sam manastir Ostrog, sa patrijarhom Porfirijem sam na dan Svetog Save bio u Hramu Svetog Save. Vidao sam rane, tražio sam da se sklonim od svega i da se oporavim“.
Što se finala tiče...
„Nije bilo lako, ja sam želeo da budem u finalu. Morao sam zbog okolnosti kod kuće da pratim finale, nisam želeo, ali su sin i supruga zdušno navijali, svako za svog igrača. Ja sam morao da gledam sa njima. Nisam sve vreme, ali je bilo interesantno posmatrajući njih dvoje koji su navijali. Nisam navijao, bio sam veoma neutralan. Ko god da je pobedio, ja bih izgubio, u meni je preovladala emocija želje da ja budem na terenu. Hteo sam da se distanciram od prevelike emotivne umešanosti u čitav meč“, istakao je Đoković.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Đoković jednom rečenicom pokazao ljudsku i šampionsku veličinu /video/
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Sport u kandžama moći – zašto Kamila mora da prođe kao Novak
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Đoković oduševio devojčicu u Beogradu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala