- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković jednom rečenicom pokazao ljudsku i šampionsku veličinu /video/

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u velikom intervjuu za Bi-bi-si otkrio je da mu je bilo izuzetno teško da gleda veliko finale Australijan opena, kao i da mu je sin Stefan navijao za Rafaela Nadala protiv Danila Medvedeva.
Đoković je ispričao svoju stranu priče i tokom pola sata razgovora sa novinarom Bi-bi-sija otkrio je mnoge zanimljivosti.
Jedna, zanimljivost, bila je u vezi velikog finala Australijan opena u kom su igrali Rafael Nadal i Danil Medvedev.
Navijači srpskog tenisera mahom su bili uz Medvedeva, Rusa koji je toliko puta branio Đokovića, koji se nije libio da izgovori njegovo ime pred punom Rod Lejver arenom - sve ono suprotno od Rafaela Nadala.
Španac je sve vreme bio „politički korektan“, ponavljao je priču australijskih medija, i nijednom nije pokušao da kaže kako je ophođenje australijskih političara prema njegovom rivalu – nehumano.
Njegove neutralne izjave naterale su Novakove navijače da ga još više ne vole, a to je sigurno bolelo i Đokovića, te se očekivalo da se u njegovom domu takođe navija za Medvedeva.
„Sin mi je navijao za Nadala i svaki poen koji bi Rafa osvojio, Stefan bi skakao po kući i stiskao bi pesnicu kao on“, rekao je Đoković.
Novinar je zatim upitao Novaka, za koga bi Stefan navijao kada bi se Nadal i on sastali.
„Nadam se da bi me podržavao (smeh)“, rekao je Novak.
„Pre nekoliko dana me je pitao, kada sam ga uspavljivao, kada će biti sledeći turnir na kom ćeš igrati protiv Nadala? Rekao sam da ne znam, nadam se uskoro, zatim sam ga pitao zašto me to pita, a on mi je odgovorio: ’Voleo bih da se slikam sa njim“, dodao je Đoković.
Činjenica da je Stefan navijao za Nadala u velikom finalu pokazuje samo kako Novak verovatno nikada nije rekao lošu reč za Rafu u njegovom prisustvu, što je, priznaćete, jako teško nakon svega što je Španac govorio u Australiji.
Đoković je ovom, naizgled, normalnom rečenicom pokazao po ko zna koji put zašto je veliki šampion i ono najvažnije - da je veliki čovek.
Đoković prvi put o „izdaji“ kolega i torturi Australijanaca: Bio sam bespomoćan /video/
Novak je spreman da žrtvuje sve trofeje
Novak ima zeleno svetlo – za „zelenu“ sezonu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala