- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac o Novakovim principima: „Hrabar je, ali nisam to želeo da čujem“

© AFP 2023 / DAVID GRAYNovak Đoković i Kobi Brajant
Novak Đoković i Kobi Brajant - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Britanski teniser Tim Henman oglasio se posle ekluzivnog intervjua koji je Novak Đoković dao za Bi-Bi-Si, u kojem je poručio da su mu principi važniji od trofeja, te da se neće vakcinisati protiv virusa korona.
Bivši teniser nema dilemu da Đoković odlukom da se ne vakciniše uskraćuje sebi mogućnost da postane najveći u istoriji belog sporta.
Rafael Nadal mu je već pobegao za jedan Grend slem trofej, osvojivši potpuno neočekivano titulu na Australijan openu, na turniru gde je Novak apsolutni vladar, ali mu zbog deportacije nije dozvoljeno da se nadmeće za jubilarni 10. trofej u Melburnu.
Ta dešavanja, odnosno nemogućnost Novaka da zaigra u Australiji, potpuno su preokrenule situaciju na putu ka pisanju istorije i sada u toj trci vodi Španac, dok su Đoković i Federer ostali na po 20 GS trofeja.
Sezona je tek počela, naredni Grend slem biće odigran u Parizu i jasno je da je Rafael Nadal koji ima 13 titula na Rolan Garosu veliki favorit za trofej. Pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je nastup Novaka Đokovića koji nije obavio imunizaciju pod debelim znakom pitanja.
To i brine Henmana, koji se ekspresno oglasio nakon što je Srbin poručio da (još) ne želi da se vakciniše i da su mu principi ispred trofeja koje je spreman da žrtvuje, bez obzira na to koliki je ulog.
„Razumem njegovu zabrinutost. Njegov izbor je da li će primiti vakcinu ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenis to nije ono što sam želeo da čujem, ali je ono što sam očekivao. Kako je priznao, spreman je da se suoči sa ograničenjima. Time sebi Novak oduzima priliku da igra na Grend slemovima i uskraćuje sebi priliku da postane najbolji igrač svih vremena. Mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti i snazi njegovih uverenja. Malo šta će moći da utiče na njegovo mišljenje“, istakao je Britanac Tim Henman koji smatra da će Đoković moći da učestvuje na Vimbldonu koji je zakazan za jun.
„Mislim da ne bi trebalo da bude problema“, kratko je poručio Henman u razgovoru za Bi-Bi-Si Radio 4.
Nadal trenutno ima 21 najveći trofej, Đoković i Federer po 20. U slučaju da Španac bude najuspešniji u Parizu, svetski broj jedan će se naći u situaciji da krajnje neočekivano ima priličan zaostatak za Špancem.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SPORT
Novak je spreman da žrtvuje sve trofeje
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Novo parče istorije u Đokovićevim rukama
Američki košarkaš Rajli Opelka - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SPORT
Istorija tenisa ispisana u Dalasu – „botovi“ opravdali nadimak /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala