- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je spreman da žrtvuje sve trofeje

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, poručio je u velikom intervjuu za Bi-Bi-Si da je spreman da žrtvuje velike trofeje ukoliko bude primoran da se vakciniše. Dodao je da nije antivakser, ali da (još) ne želi da primi vakcinu protiv virusa kovid-19.
Novinar koji je pravio intervjuu sa svetskim brojem jedan bio je vrlo direktan i pitao je Novaka Đokovića već na startu razgovora da li bi žrtvovao učešće na Grend slem turnirima – Rolan Garosu, Vimbldonu, US Openu, ukoliko je vakcina jedini način da se takmiči. Podsetimo, Novak je već prošao agoniju dugu 11 dana u Australiji, posle čega je deportovan iz zemlje.
„Da, to je cena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcine, primao sam ih kao dete, ali sam isto tako uvek podržavao slobodu izbora šta unosite u svoje telo. Principi donošenja odluka u mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Trudim se da budem usklađen sa svojim telom, što je više moguće. Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer se svi zajedno trudimo da pronađeno najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv virusa korona. Ponoviću, nikada nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo dočekati kraj ovog virusa“, istakao je Đoković.
Jedna od tema tokom intervju bile su i spekulacije o tome da je Đoković namerno tempirao pozitivan test 16. decembra 2021. godine kako bi posle isteka izolacije mogao da leti za Australiju i da nastupi na Australijan openu.
Đoković nije ulazio previše u pomenutu tematiku, već je poručio da se nada da će mere na pojedinim turnirima u budućnosti biti manje restriktivne, uz dodatak da očekuje da će još dugo igrati na velikim turnirima.
„Bio sam duboko razočaran i tužan zbog načina na koji se sve odigralo za mene u Australiji. Greška u viznoj deklaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji. Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to ustvari odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste što je ministar za imigraciju iskoristio diskreciono pravo da mi ukine vizu na osnovu percepcije da bih mogao da kreiram neki antivakserski momenat u zemlji ili gradu. To je nešto sa čime se apsolutno ne slažem“, rekao je Đoković.
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SPORT
Novo parče istorije u Đokovićevim rukama
Fudbaleri Borca iz Banjaluke i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SPORT
Republika Srpska uz Đokovića – dres kao poklon od Banjalučana
Hrvatski teniseri Mate Pavić i Nikola Mektić - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Hrvati uz Novaka sa oštrom porukom za sistem: „ATP je marioneta“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala