- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Maniri“ – huliganski, licemerje – američko, preko leđa mladog Srbina

© AFP 2023 / LARRY BUSACCARoko Komiso
Roko Komiso - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Rođen je u Italiji, sa 12 godina je emigrirao u Ameriku, pokušao je da se bavi fudbalom, a neispunjene želje realizovao je sticanjem velikog novca i kupovinom fudbalskih klubova. Ipak, Roko Komiso, 72-godišnji američki biznismen italijanskog porekla, nije izvukao najbolje iz svog životnog iskustva. Naprotiv – i to dokazuje u slučaju Dušana Vlahovića.
Komiso je 2019. godine postao vlasnik Fiorentine, za sumu od oko 150-200 miliona dolara, sa idejom da brend slavnog kluba plasira na američko tržište, za šta su među glavnim adutima bili – srpski fudbaleri.
Odlazak Federika Kjeze, mlade zvezde italijanskog fudbala u Juventus, ostavio je Fiorentinu sa malo „pravih kapitalaca“, a među njima su se izdvojila dvojica reprezentativaca Srbije, dvojica momaka koji su za „siću“ stigli u Firencu i sjajnim igrama sebi podigli cenu na desetine miliona novčanica.
Nikola Milenković i Dušan Vlahović su posmatrani kao momci koji bi trebalo da budu okosnica ekipe dugo godina, to su i postali, Milenkovića je Komiso uspeo da zadrži u Firenci, ali ne i Vlahovića.
Srpski napadač je odbio produženje ugovora i pristao je da u transferu vrednom 81,6 miliona evra pređe u rivalski Juventus. To je u Komisu probudilo sve najgore, probudilo je italijanske „manire“ i američko licemerje.
„Vlahovićev dogovor je nečastan i lažan. Mi smo otvorili razgovore sa engleskim klubovima, svaka ponuda koja je došla bila je odbijena od strane Vlahovića i njegovih agenata. Njihov plan je da ode kao slobodan igrač i da uzmu sav novac“, rekao je Komiso.
Fiorentina je 2018. godine Vlahovića, tada 18-godišnjaka, kupila za manje od dva miliona evra, što u jednostavnoj računici znači da je za tri i po godine samo na osnovu talenta i kvaliteta srpskog fudbalera zaradila gotovo 80 miliona?!
I, šta je tu nečasno? Osim možda toga da je Komiso želeo da svoju „zlatnu koku“ proda na tržište koje bi moglo da bude zanimljivo njegovoj domovini – Americi, gde bi mogao da napravi neki drugačiji „dil“ koji bi njemu bio odgovarajući i idealan.
Zašto? Pa, možda zato što je nekadašnji zaposleni u preduzeću „Fajzer“ navikao da sve drži pod maksimalnom kontrolom, ali u ovom slučaju – žestoko se preigrao i jako mu je teško da prihvati poraz.
Vlahović će, sigurno, umeti da odgovori na kritike i optužbe, ali na svoj, sportski način, kao i uvek.
Tako je bilo i kada su ga navijači Fiorentine, u momentu dok je samo on uspevao da postiže golove vređali, nazivali pogrdnim imenima, čak doveli do momenta neverice i suza.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
SPORT
Neverovatno – Srbina vređali ljudi kojima donosi sreću /video/
Tako je bilo i kada je dobijao optužbe iz uprave kluba da sabotira transfer, da ne želi da prihvati najveću ponudu u istoriji, da želi da kompromituje klub i na kraju ode bez obeštećenja, a u svemu tome pridružili su se i čelnici gradske vlasti.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Uzbuna u Firenci zbog srpskog zlatnog dečka – političar nije birao reči: „Ponižavanje vrednosti!“
Tako će biti i ponovo, kada se u crno-belom dresu bude vratio u Firencu, sasvim sigurno, sa ogromnom željom da stavi tačku na celu priču i nastavi sa građenjem briljantne karijere.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Srpski superheroj – glasno i jasno: „Ja sam Dušan!“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SPORT
„On je gladan, ljut, nikada zadovoljan“ – i on je najubojitije oružje iz Srbije!
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Jasno je zašto biser iz Srbije želi da ode – firentinska školjka je postala tesna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala