- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski superheroj – glasno i jasno: „Ja sam Dušan!“

© AP Photo / Fabio FerrariDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović promovisan je kao najskuplje pojačanje Juventusa u zimskom prelaznom roku, a na konferenciji za medije pričao je o „težini“ dresa sa brojem sedam, kao i tome da je svestan da je stigao u klub sa šampionskim DNK.
Za rekordnih 81,6 miliona evra srpski reprezentativac napustio je Firencu i preselio se u Torino, gde će u drugom delu sezone Serije A pokušati da nastavi impresivan golgeterski učinak i da sačuva prvo mesto strelaca koje sa po 17 golova deli sa Ćirom Imobileom.
Vlahović je imao i ponude Arsenala, Njukasla, Atletiko Madrida, Totenhema, ali nije imao dilemu da će prihvatiti zov „stare dame“.
„Lako mi je bilo da se odlučim za Juventus. U DNK ovog kluba je urezana želja za pobedama, ovde nema predaje uvek se borimo do kraja, čak i kada patimo. Takav je i moj mentalitet i zato je izbor bio lak i prirodan. Činjenica da sam u Juventusu znači da više nemam izgovora. Juventus nikoga ne čeka, moram da budem spreman od prvog dana. Daću sve od sebe da se stavim na raspolaganje ekipi. Ove se samo pobede računaju“, poručio je srpski superheroj.
U novom klubu Vlahović je sreo i bivšeg saigrača Federika Kjezu sa kojim je delio svlačionicu na Artemio Frankiju.
„Čuo sam se sa Kjezom pre nego što sam potpisao ugovor sa Juventusom. Imali smo sjajan odnos u Fiorentini, žao mi je samo što smo dugo čekali da ponovo zaigramo zajedno. Sa Dibalom se još nisam video pošto se on nalazi sa reprezentacijom Argentine. On je vrhunski fudbaler, ukoliko trener proceni da možemo da igramo zajedno za mene nema nikakvih problema. Juventus ima još vrhunskih ofanzivnih igrača, tu su Morata, Ken, Bernadeski“, istakao je Dušan.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Legenda oduševljena odlukom „superheroja“: „Drago mi je da je nastavljena srpska tradicija“ /video/
Vlahović će na leđima nositi sedmicu, koja ima posebnu težinu jer je pre njega pripadala jednom od najvećih igrača u modernoj istoriji fudbala – Kristijanu Ronaldu.
„Iskren da budem, broj sedam za mene ne predstavlja apsolutno ništa. Izabrao sam ga isključivo pošto je najbliži broju devet. Svestan sam da sedmica ima posebnu težinu, ali svi brojevi u Juventusu su teški. Da li se poredim sa drugima, poput Halanda, Mbapea, ne. Ja sam Dušan Vlahović, idem svojim putem i voljan sam naporno da radim“, poručio je Dušan Vlahović.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Januar je bio aktivan i skup, ali na kraju – niko kao Srbin
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
Kako je atletika pomogla Strahinji da postane stub fudbalske Srbije
Srpski fudbaler Nemanja Motika - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Zvezda dovodi Srbina iz Bajerna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala