- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda oduševljena odlukom „superheroja“: „Drago mi je da je nastavljena srpska tradicija“ /video/

© AP Photo / Darko VojinovicDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Legendarni napadač Darko Kovačević poručio je u razgovoru za Sputnjik da je srpski golgeter Dušan Vlahović napravio pravi potez kada je u „moru ponuda“ prihvatio da u poslu, potencijalno vrednom 81,6 miliona evra i najvećem u istoriji za jednog srpskog fudbalera, potpiše ugovor sa Juventusom.
Bivši golgeter brojnih evropskih klubova među kojima je naravno i Juventus, sada čovek zadužen za sportska pitanja u Olimpijakosu, ističe da je Dušan Vlahović „gladan golova“ i da će uspeti da napravi velike stvari sa „starom damom“.
Podrhtavali su danima Apenini i čekao se dolazak i potpis Dušana Vlahovića u Torino, a bomba je eksplodirala u petak uveče, kada je na 22. rođendan sada već bivši golgeter Fiorentine i Partizana potpisao za najtrofejniji italijanski klub.
Bio je to povod da Sputnjik kontaktira Darka Kovačevića, koji je od 1999. do 2001. godine nosio dres slavnog Juventusa.
Kovačević je nastupao u Italiji u vreme kada je Kalčo bio najbolja liga na svetu i iz prve ruke zna sa čime će se sve susresti Vlahović koji sa Ćirom Imobileom iz Lacija deli prvo mesto na listi strelaca Serije A sa 17 postignutih golova.
„Nemam dilemu da je Duci povukao pravi potez. Ostao je u Italiji gde poznaje ligu jer je već četiri godine u Fiorentini. Ostao je u Kalču, a prešao je u jedan od najvećih klubova na svetu. Adaptacija i prilagođavanje mu neće biti potrebni, samo će nastaviti gde je stao u Fiorentini“, počeo je iz Atine razgovor Kovačević.
© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Juventus trenutno nije onaj klub koji je dominirao Čizmom što se ogleda u devet uzastopnih titula od 2012. do 2020. godine što je prekinuo Inter.
Došlo je do prezasićenja, pada forme, ali dolazak Dušana Vlahovića oko kojeg su se otimali Arsenal, Atletiko Madrid, Njukasl i brojni drugi klubovi, potvrđuje da „stara dama“ želi pod hitno da se vrati na sam vrh. Gde joj je i mesto!
Kovačević potvrđuje da pomenuti transfer definitivno ukazuje na visoke ciljeve – Juventusa i Vlahovića.
„Duci će igrati sa vrhunskim igračima, a ne sumnjam da će se klub dodatno pojačati na leto. Dolaziće novi igrači. Juventus je oduvek imao kvalitetne špiceve, sada su tu Kjeza i Morata, tako da će Vlahović imati konkurenciju. Vrhunski je igrač i njegovo vreme tek dolazi. Pokazao je u prethodnim godinama u Seriji A, jednoj od najjačih liga na svetu da može da postiže golove u kontinuitetu. Gladan je golova! Sada će imati dodatni motiv jer je stigao u veći klub od Fiorentine i sam sebe će da motiviše. Za njega je Liga šampiona, da se i tamo odmeri sa najjačima i da se dokazuje“, ističe Darko.
Njukasl je takođe bio uporan u prethodnim danima da se izbori za transfer Vlahovića, ali mladi Srbin nije hteo ni da čuje.
Odbio je zov arapskih milijardera i opredelio se za tradiciju. Klub koji je ponos Italije i koji iza sebe ima veliki broj trofeja.
„Dobro je uradio što nije prihvatio ponudu Njukasla. Zna se šta je Juventus u fudbalu. Navikao se na Italiju, poznaje mentalitet Italijana i stigao je u pobednički klub koji perfektno funkcioniše. Dobio je čak i broj sedam koji je prethodno nosio Kristijano Ronaldo. Setimo se samo kakva su imena sve igrala u Juventusu, Del Pjero, Zidan, ma da ne nabrajam... Juventus je izazov za svakog igrača, a meni je drago da je nastavljena ta naša kolonija, ta srpska tradicija. Drago mi je da je posle Vladimira Jugovića, Zorana Bate Mirkovića, mene i Miloša Krasića, ponovo jedan Srbin zadužio crno-beli dres“, zadovoljan je Kovačević koji je dodao još:
„Pritisak će sigurno postojati, ali vrhunski igrači i te kako znaju da se nose se pritiskom. Vlahović i kada ne postiže golove radi za ekipu, profil je igrača koji nikada neće da odustane ili da padne. To se vidi u igri na terenu. Juventus je izazov, naravno da je veći pritisak jer je to klub koji u svakom meču ide na pobedu. Ne sumnjam da je Vlahović isti takav, a u najboljim je godinama ima još prostora za napredak“, ističe čovek koji je sa Juventusom osvojio Intertoto kup 1999. godine.
Na pitanje da li će se od njega momentalno očekivati golovi i da li očekuje da će na kraju sezone pobediti u trci za najboljeg strelca u Seriji A, Kovačević je odgovorio:
„Ne treba time da se opetećuje jer kvalitet ima. Mi, napadači, živimo za golove, a Duci je gladan golova. Nastaviće on tu seriju, ali je bitno i da se stavi i na raspolaganje ekipi ukoliko ne da gol. Treneri to vole, ne bi ga Juventus tek tako uzeo, znaju u koga su i zbog čega uložili toliki novac" podvukao je bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije.
Fokus ovog razgovora sa nekadašnjim asom Juventusa, Lacija, Crvene zvezde, Olimpijakosa, Real Sosijedada bio je na Dušanu Vlahoviću, ali su neizbežan deo bili i transferi Ljubomira Fejse u Partizan, kao i talentovanog Marka Lazetića iz Crvene zvezde u Milan.
„Ljuba Fejsa je predobar momak i odličan igrač. Ima 33 godine i nisam iznenađen što se vratio u Partizan, jer će tu verovatno i da završi karijeru. Vratio se praktično kući, a dečko gde god da je igrao osvajao je trofeje. Sa Olimpijakosom, Benfikom... Inteligentan tip fudbalera, naviknut na uspeh, svu sreću mu želim. Što se tiče malog Lazetića on me neodoljivo podseća na Zlatana Ibrahimiovića. Gledao sam ga i za mladu reprezentaciju kada je igrao, radi se o izuzetno talentovanom igraču. Sve je na njemu, ipak pričamo o detetu od 18 godina koji će još i fiziški i psihički da se razvija. Talenat nije sporan, a u Milanu će imati od koga da uči, uz sebe ima prekaljene napdače kao što su Ibrahimović, Žiru, Rebić. Samo brzo da nauči jezik i sve će biti lakše", zaključio je legendarni Darko Kovačević.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
SPORT
Bugarinu se dopala arogancija koju je „beogradski Ibrahimović“ skupo naplatio
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Zvanično: Vlahović postao najskuplji fudbaler u istoriji Srbije
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
SPORT
Uzbuna u Firenci zbog srpskog zlatnog dečka – političar nije birao reči: „Ponižavanje vrednosti!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala