- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jasno je zašto biser iz Srbije želi da ode – firentinska školjka je postala tesna

© AP Photo / Massimo PaoloneDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović iza sebe ima neverovatnu sezonu tokom koje je izjednačio rekord Kristijana Ronalda po broju postignutih golova u kalendarskoj godini. Međutim, kako stvari stoje, on bi vrlo lako mogao da napusti Fiorentinu.
Srbin je gladan pobeda i golova, a ostatak ekipe nije čak ni za prosek na tabeli Serije A, što govori činjenice da je Viola šesta na tabeli na polusezoni, uprkos tome što ima najboljeg strelca lige (16 golova, 2 asistencije).
Nema Fiorentina pobednički mentalitet, nije zrela za najviše domete. I na tome niko ne može da zameri klubu iz Firence, ali je zato Vlahović rođen za velika dela.
Golove postiže kao od šale, što žele da iskoriste najveći svetski klubovi ne bi li ga doveli u svoje redove, obezbedivši u budućnosti pregršt trofeja.
Jer, sport i fudbal vole pobednike, ne žale novac da ih dovedu, a Dušan Vlahović to svakako jeste.
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
Fiorentina ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, a tek je u završnici 2021. uhvatila dobru formu.
Od broja postignutih golova, fascinantan je podatak da je Srbin postigao 16 i nalazi se na čelu liste strelaca Serije A, ispred Imobilea (14), Simeonea (12) i Martinesa (11).
Takođe, Vlahović je ispisao istoriju Fiorentine kao fudbaler koji je postigao najviše golova u kalendarskoj godini. Nadmašio je legendarnog Kurta Hamrina i njegov rekord iz 1960. godine, a izjednačio se sa rekorderom Serije A Kristijanom Ronaldo.
Duci je dao 33 gola u italijanskom prvenstvu u 2021. godini, što pokazuje da je Srbin nije samo ekstra talentovan, već da je zver od igrača i da nikoga ne sme da čudi što se za njegov potpis otimaju Juventus, Atletiko Madrid, Totenhem, Arsenal, Inter.
Da ove nije reč isključivo o novcu, najbolje potvrđuje to što je bivši član Partizana odbio novi ugovor Fiorentine prema kojem bi postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba sa Artemio Frankija.
Igrali su tu i Batistuta, Luka Toni, Peđa Mijatović, Rui Košta mnogi vanserijski igrači sa „masnim“ ugovorima, ali niko nije uspeo da učini ništa slično nalik onome što 21-godišnji srpski reprezentativac čini iz meča u meč.
I italijanski novinari složni su u oceni da je Vlahović prerastao Fiorentinu, pa ostaje da se vidi gde će gol-mašina nastaviti karijeru, da li će ostati na Apeninima ili će krenuti put Ostrva ili Pirineja...
 Fudbalerka Jelena Čanković  - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Podkast
Jelena Čanković, najbolja fudbalerka Srbije: Sledeća stanica – Premijer liga | Miljanov korner
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Italijan je otkrio superheroja iz Srbije: „Za njega nema granica!“
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SPORT
Heroj godine želi da se vrati: Bio sam mrtav pet minuta, želim da igram
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala