- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan je otkrio superheroja iz Srbije: „Za njega nema granica!“

© Foto : LaPreše via AP/Marco BuccoDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović maestralnim partijama i golovima ne prestaje da privlači pažnju najvećih svetskih klubova. Pantaleo Korvino, sportski direktor Fiorentine, na čijim izlaznim vratima je Srbin, otkrio je da je znao kada ga je dovodio iz Partizana da ima biser, dok je Dušanova majka, prema njegovim rečima, prokomentarisala: „uzimaš novog Batistutu“.
Pantaleo Korvino je osvedočeni lovac na talente, čovek koji ima neverovatan osećaj da „ubode“ igrača koji će postati zvezda.
Iz njegovog skautinga proizašle su brojne zvezde, od Alberta Đirlardina, Luke Tonija, Mirka Vučinića, pa sve do Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića.
U razgovoru za italijansku Gazetu delo sport, Korvino je otkrio kako je za 1,5 miliona evra uspeo da dobije trku sa daleko većim klubovima, ubedivši Vlahovićeve roditelje da je Firenca idealna sredina za nastavak karijere mladog golgtera Partizana.
„Na istoku se osećam kao kod kuće, to se posebno odnosi na Beograd. Iz Partizana i Crvene zvezde uzeo sam veliki broj finih igrača prethodnih godina. Kada sam se zaljubio u Nikolu Milenkovića, otkrio sam i Dušana Vlahovića koji je imao svega 17 godina. Izneo sam ponudu za obojicu i doveo ih u Fiorentinu, iako je Partizan tražio više novca“, počeo je razgovor Korvino.
Vrednost Dušana Vlahovića na fudbalskom tržištu ne prestaje da raste, dostigla je neverovatnih 80 miliona evra, što je uzimajući u obzir onih plaćenih 1,5 miliona evra, nebo i zemlja.
Korvino je nastavio da se priseća kako su izgledali pregovori između njega i Dušanovih roditelja.
„Odlučujuću ulogu imali su njegovi roditelji sa kojima sam se sastao i pričao pre nego što su doneli konačnu odluku. Dobro pamtim da smo u hotelu 'Me' u Milanu potpisali ugovor sa njegovim ocem i majkom. Ona mi je tada kroz osmeh poručila: 'Doveo si u Firencu novog Batistutu', na šta sam joj uzvratio: 'Nadam se da će ipak biti Luka Toni'. To je bio njen način da poželi sve najbolje klubu i svom sinu. Vlahović podseća na Batistutu po odlučnosti i hrabrosti kada se nađe ispred gola, a na Tonija više liči po realizatorskim kapacitetima i osećaju za gol. On je rođeni golgeter koji se i dalje kompletira jer je izuzetno mlad i za njega još nema granica“, zaključio je Korvino.
Na Aremtio Frankiju su očajni što je Srbin odbio da potpiše novi, bogatiji ugovor, prema kojem bi postao najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba, a za to vreme raste lista zainteresovanih klubova koji bi da dovedu Vlahovića već narednog januara.
Prema pisanju italijanskih medija, trenutno je vodeći na toj listi najtrofejniji italijanski klub Juventus, mada u igri su još Atletiko Madrid, Totenhem, Mančester siti, Inter, Arsenal...
Futsaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SPORT
Zbog virusa je umalo digao ruke, ali – postao je heroj Srbije: „Bog i sreća su me pogledali“
Ivajlo Petev - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SPORT
Miralem „lumpovao“, Bugarin na udaru, a navijači očitali lekciju: Nema više kafana! /video/
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SPORT
„Vojska ne može da ima lošeg generala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala