- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/

© AFP 2023 / UWE KRAFTSrpski fudbaler Miloš Pantović
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Miloš Pantović se golom sa gotovo pola terena našao u centru pažnje Bundeslige. Oni koji prate fudbal sasvim sigurno se sećaju da je krilni napadač Bohuma, koji je na nesvakidašnji način presudio Frajburgu (2:1) u 13. kolu nemačkog prvenstva, fudbalski prohodao u Bajern Minhenu.
Srbin je rođen u Minhenu, a uz oca i starijeg brata osam godina, opredelio se da juri za „bubamarom“, koja će kasnije biti njegov životni poziv i nešto od čega će zarađivati ozbiljan novac.
Nesporan talenat nije mogao da promakne skautima bavarskog diva pa su ga pozvali da dođe na trening. I otišao je. Proveo je punih 11 godina u Bajernu, gde je na trnovitom putu do seniorskog tima prošao sve kategorije od U12 tima.
Na početku karijere Miloš Pantović bio je klasičan špic, ali kada je stigao do seniorskog fudbala, treneri su doneli odluku da ga prekomanduju na krilnog napadača.
Srbin kojem je usađena nemačka disciplina nije se bunio, već je prihvatio bez pogovora.
Vredno je trenirao i radio sa drugim timom Bajerna, sve dok jednog dana nije stigao poziv koji je promenio sve.
Pep Gvardiola poveo ga je 2015. godine sa svim superstarovima na gostovanje u Bremen, gde je savladan Verder.
San je postao java, život se pretvorio u najlepšu bajku.
I Srbija je tada zadovoljno trljala ruke, a tadašnji selektor Orlića Tomislav Sivić priznao je da je u šoku što u Bajernu igra Srbin, a da mu to niko nije rekao, prijavio...
Srpski fudbaler Miloš Pantović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Sa pola terena – golčina Srbina o kojoj priča Evropa /video/
Debitovao je Pantović i za mladu reprezentaciju. Ipak, kako je u Bajernu igrao sa „aždajama“ od fudbalera, a konkurencija u vidu Levandovskog, Robena, Riberija, i ostalih naterali su ga da ipak krene zaobilaznim putem ka svetlima velike pozornice za koju je predodređen.
Pod komandom jednog od najvrsnijih trenera današnjice Pepa Gvardiole osvojio je titulu sa Bavarcima, kao i Superkup Nemačke 2017. godine, sarađivao je još i sa Karlom Ančelotijem, posle čega je Italijan u krajem septembra 2017. bio smenjen posle poraza od Pari Sen Žermena, a šest meseci kasnije i Pantović je napustio Alijanc arenu i prešao u Bohum.
„Bajern je klub gde mladi igrači u nižim kategorimama mogu puno da nauče. Međutim, reč je o velikom klubu koji dovodi najbolje fudbalere i konkurencija za prvi tim je prevelika. Bavarcima nije problem da izdvoje silne milione za pojačanja. Meni, kao mladom igraču, potrebno je da igram. Seo sam sa porodicom, razgovarao i prešao u Bohum“, rekao je Pantović.
O saradnji sa Gvardiolom i Ančelotijem, brzonogi krilni napadač je rekao da nije sreo surovije profesionalce i takvu gospodu.
„Gvardiola je savršen. Profesionalac od glave do pete. Zahtevan je prvo prema sebi, a isto traži i od igrača. Na treninzima vodi računa o najsitnijim detaljima. Svedok sam da je zaustavljao trening zbog pasa igrača ka pogrešnoj nozi saigrača. Tu se vidi razlika između vrhunskog i prosečnog trenera. Što se tiče mister Karla Ančelotija kod njega sam bio na širem spisku, poveo me je na pripreme. Zatim sam bio u kombinaciji za par početnih utakmica u Bundesligi. Onda je došao nesrećni poraz od Pari Sen Žermena, pa je gospodin Karlo zamenjen. On je strašan taktišar, to što sam kod njega video retko ću još negde imati priliku da naučim. A van teren, gospodin, samo takav“, otkrio je u intervjuu za Mozzart sport svojevremeno Miloš Pantović.
I evo ga, ponovo je fudbalski vaskrsao. Dao je gol o kojem bruji Nemačka i fudbalska Evropa. Spreman je da se vrati na veliku pozornicu, a ko zna možda ga i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pozove na neka od narednih okupljanja, s obzirom na to da se momak rođen u Minhenu odavno opredelio za dres sa četiri ocila.
Dmitri Barinov - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
Rus se busao u grudi pa završio u suzama, a u sve je umešan Srbin /foto/
Detalj sa utakmice Belenenseš – Benfika - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SPORT
„Šta je ovo?“: Skandal u Portugaliji o kojem bruji Evropa /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
SPORT
Srpski dragulj ispisao istoriju kluba! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala