- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Šta je ovo?“: Skandal u Portugaliji o kojem bruji Evropa /video/

© REUTERS / PEDRO NUNESDetalj sa utakmice Belenenseš – Benfika
Detalj sa utakmice Belenenseš – Benfika - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Da je utakmica portugalske lige između Belenenseša i Benfika odigrana pod normalnim okolnostima, na nju bi malo ko izvan te zemlje obratio pažnju. Međutim, u Portugaliji je viđen pravi cirus zbog kojeg o tom meču bruji Evropa. „Fudbal je izgubio svoje srce“, naveli su fudbaleri domaćina.
Belenenseš je pogodio talas virusa korona neposredno pred utakmicu i veliki broj igrača bio je van sastava, ali to nije bilo dovoljno da se duel sa Benfikom odloži.
Umesto odlaganja, ekipa iz Oeiršaja je bila primorana da na teren istrči sa samo devetoricom igrača – od čega dva golmana!
Gosti su uspeli da do poluvremena postignu sedam golova, a Belenenseš je na teren u drugom poluvremenu izašao sa svega sedam igrača zbog prethodno zadobijenih povreda.
Nepun minut nakon sudijskog zvižduka, golman Žoao Monteiro, koji je glumio igrača, legao je na teren i rekao da ne može da nastavi meč. Zbog toga je sudija morao da prekine utakmicu, jer domaćin zvanično nije imao dovoljno igrača da se meč nastavi.
Šta je ovo? Jesam li ja jedini koji ne razume zašto utakmica nije odložena?“, izjavio je portugalski reprezentativac i as Mančester sitija, Bernardo Silva.
„Slažem se, prijatelju. Ovo je potpuno nerazumno, ili možda mi nismo u pravu...“, dodao je Ruben Neveš, vezista Vulverhemptona.

Šta se desilo?

Nakon pozitivnog testa na kovid-19 ranije tokom ove nedelje, prijavljeno je ukupno 17 pozitivnih slučajeva u klubu.
Uprkos tome, fudbaleri Belenenseša su istrčali na teren, a pred meč su izdali saopštenje.
„Fudbal ima srce samo ako se takmičite. Fudbal ima srce samo ako ima sportski duh. Fudbal ima srce samo ako je primer javnog zdravlja. Danas, fudbal je izgubio svoje srce“, navedeno je.
Na društvenim mrežama se mogu videti informacije da predsednik Belenenseša nije zatražio odlaganje utakmice od Fudbalskog saveza Portugalije i da je on želeo da se odigra meč, rekašvi da je njegova ekipa spremna.
Što se sportskog dela ove utakmice tiče, Benfika se pobedom vratila na prvom mesto portugalskog šampionata, sa dva boda i utakmicom više od Porta, dok je Belenenseš ostao u opasnoj zoni.
Srbija tek sada jasno vidi koliko treba da slavi svoja dva heroja
Čudo u Ljudskom vrtu – Englezi su na kolenima: „Ovo je sramota“ /foto, video/
Sa pola terena – golčina Srbina o kojoj priča Evropa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala