- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„On je gladan, ljut, nikada zadovoljan“ – i on je najubojitije oružje iz Srbije!

© AP Photo / Darko VojinovicDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije i golgeter Fiorentine obeležio je proteklu godinu, ne samo u Seriji A, već u ligama petice, zbog golova i rekorda koje iz nedelje u nedelju postiže i obara. Kraj prvog meseca ove godine je doneo i završetak sage o tome gde će nastaviti da briljira - odabrao je slavni Juventus.
Najubojitije oružje iz Srbije ima samo 21 godinu, a „teško“ je 100 miliona evra
Činjenica je da je poslednja cena prema procenama uglednog i specijalizovanog fudbalskog sajta „transfermarkt.de“ 50 miliona evra, ali Njukasl, Arsenal, Atletiko Madrid i ostali zainteresovani klubovi zveckali su sa duplo više novca.

Juventus je, na osnovu svoje reputacije u pregovorima, stigao do zlatne sredine, ali je sasvim jasno da će u svom timu imati igrača čija se vrednost oslikava sa devet cifara. Incijalni transfer bi trebalo da iznosi 75 miliona evra, a uz godišnju platu od sedam miliona, na pet godina, dolazi se do konačnih 110 miliona za Vlahovićevu vernost!

Definitivno je 2021. godina bila godina u kojoj je momak iz Beograda eksplodirao u svakom smislu te reči. Sazreo je munjevitom brzinom i pretvorio se u zver od napadača koji je gladan postizanja golova.
Kao što je legendarni Darko Kovačević poručio Vlahović ima DNK za gol. Jednostavno, sa time se rodite, ili imate ili nemate. To ne može da se kupi, nauči...
U kalendarskoj godini Dušan je 33 puta pronašao put do mreže u Seriji A, čime je izjednačio rekord Kristijana Ronalda iz perioda kada je branio boje Juventusa.
Ali, Vlahović je mlad i pokazuje neverovatnu zrelost, o čemu je pričao i selektor Dragan Stojković Piksi, čovek koji je vratio veru u napaćeni srpski reprezentativni fudbal, nakon što je Orlove lansirao do Katara.
„Ovo su stvari koje su samo plus. Kada Vlahović postigne tri gola za 45 minuta, to njemu povećava samopouzdanje, čini ga važnijim. O njemu se piše, priča. Posebno je važno da on u godištu u kojem jeste, pokazuje zrelost. Ima samo 21 godinu, a ponaša se kao da ima 30, što mu otvara put da napravi fenomenalnu karijeru. Ubeđen sam da u budućnosti može da bude i veoma važan šraf za našu reprezentaciju“, izjavio je Piksi pre nego što je kao selektor debitovao na klupi Srbije.
I kao što je to činio na terenu kao igrač, Stojković je i ovoga puta pogodio pravo u metu. Vlahović je golove postizao kao na traci, prevashodno je to činio u ljubičastom dresu. Naravno, nisu izostali ni golovi za Srbiju, gde se uz heroja nacije i rekordera Aleksandar Mitrovića, izborio za mesto startera.
Vlahović je naterao mistera da Srbija posle dugo, dugo vremena zaigra sa dvojicom klasičnih napadača. Bilo je sumnjičavih, ali su Mitrović i Vlahović brzo razuverili neverne tome. To potvrđuje suva statistika mladog momka koji je od debija 11. oktobra 2020. u najdražem dresu, postigao sedam golova na 14 utakmica.
Iako nisu imali mnogo vremena za uigravanje, duge devetke Srbije kojima su golovi u krvi, počele su da guraju reprezentaciju ka ostvarenju cilja svih ciljeva – plasmanu na Svetsko prvenstvo.
Imali su nesebičnu pomoć svetskog rekordera po broju asistencija u kalendarskoj godini – Dušana Tadić (37 asistencija, jedna više od Mesija).
I upravo se uz Mitrovića u nacionalnom dresu kalio mladi golgeter, koji je paralelno gospodario Čizmom i punio novinske stupce. Ne samo u Italiji, već i u Srbiji, Španiji, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj.
Tefteri najvećih i najboljih fudbalskih skauta odavno su puni superlativa o 21-godišnjem Srbinu koji je mudro ćutao i vago gde bi bilo najbolje da nastavi karijeru, u igri su bili Arsenal, Atletiko Madrid, ali je, po svemu sudeći, izbor pao na Juventus i povratak u crno-beli dres.
Trenutno je prvi strelac Serije A sa 16 pogodaka, gde mu u leđa gledaju sjajni Ćiro Imobile, koji je postigao 13 golova, Đovani Simeone (12 golova), Lautaro Martinez je na koti 11, Duvan Zapata je dao devet...
„Tačno je da sam gladan golova, napadačima je da uvek budu u golgeterskom ritmu“, poručio je nedavno Dušan, da bi identične reči izgovorio pošto se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, kada je protiv Sasuola (2:2) pogodio mrežu što mu je bio 33. pogodak u kalendarskoj godini.
„Tek sada sam gladan. Gladniji sam nego ikad“, kratko i jasno poručilo je srpsko oružje od 100 miliona.
I upravo je toliku sumu ponudio prebogati Njukasl koji je postao skupocena igračka arapskih milijardera i ne žali novac da u budućnosti okupi sve zvezde svetskog fudbala među kojima je naravno i Dušan Vlahović.
Na tom putu neće štedeti, pa otuda ne čudi vrtoglava cifra od 100 miliona evra koliko su „svrake“ spremne da izdvoje za ubojitog Srbina.
Ali, on je to glatko odbio jer mu je cilj da igra na najvišem mogućem nivou fudbal i jasno je da je to potpis za klub koji je redovan učesnik Lige šampiona.
Barselona i Mančester siti su takođe stajali u redu i nervozno čekali bilo kakav mig, trzaj talentovanog napadača Fiorentine, čiji kontroverzni američki vlasnik Roko Komiso, verovatno proklinje svaki dan što nije uspeo da ubedi Vlahovića da ostane na Artemio Frankiju.
Svestan je kakav dragulj mu izmiče iz ruku i mora brzo i pametno da odigra kako bi bar nešto novca inkasirao na ime obeštećenja, jer je Dušan odbio da produži ugovor, a važeći mu ističe 2023. godine.
Koliko je zapravo moćno srpsko oružje, najbolje potvrđuje činjenica da je Vlahović tresao mreže od Juventusa preko Milana i Intera. Ove sezone je dvaput bio strelac protiv MIlana u ludom meču završenom rezultatom 4:3, kada je nadmašio svog idola Zlatana Ibrahimovića.
Bacio je na kolena i Bolonju Siniše Mihajlovića, koji nije štedeo reči kada je pričao o Dušanu.
„Ne volim mnogo da pričam o protivničkim igračima, ali pošto je Vlahović Srbin, onda hoću. Mnogo mi se sviđa, ima mnogo kvaliteta, nije ni čudo što dolazi iz Srbije. Tamo se određene stvari dobijaju rođenjem. On je gladan, ljut, nikada zadovoljan. Srećan sam i zbog reprezentacije“, istakao je Miha, čija reč na Apeninima ima ogromnu težinu.
Italijani se utrkuju i traže nadimke kako bi opisali sve ono što radi Dušan Silni! I za njega je samo nebo granica, ali je isto tako od krucijalnog značaja da povuče pravi potez prilikom izbora novog kluba kako bi nastavio da raste.
Fiorentinu je odavno prerastao, glad za golovima i naporan rad se ne dovode u pitanje, a sve to čini savršenu podlogu da Vlahović uđe u istoriju kao jedan od najboljih i najvećih napadača u nekoj od liga petica.
Juventus deluje kao korak ka vrhu, ali i veliki zalogaj koji je srpski superheroj spreman da zagrize i potvrdi sve elitete koje je zavredeo tokom 2021. godine.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Superheroj! /foto, video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Nema šale sa Dušanom silnim – tri gola iz inata! /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Neprocenjiva reakcija Vlahovića: 2:1? Lažeš? Ma laže, 100 odsto /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala